Torna la revetlla de Sant Joan a la Vall del Ges i Orís

Seguirà marcada per la pandèmia però incorpora més actes que l'any passat. 

Publicat 23/06/2021, Vall del Ges i Orís - Societat

La Vall del Ges i Orís ja ho tenen tot a punt per a celebrar la revetlla de Sant Joan. A Torelló s’ha organitzat un acte a la plaça Nova, adaptat a l’actual context de pandèmia, i que comptarà amb la tradicional arribada de la Flama del Canigó que arribarà de la mà del Centre Exursionista Torelló. Diumenge els seus representants ja van sortir de Torelló per anar a buscar la flama i en un recorregut que es divideix en tres trams, que es farà a peu i en bicicleta. La previsió és que arribi al voltant de les 8 del vespre. També hi haurà una audició de sardanes que començarà mitja hora abans i una foguera de Sant Joan, segons explica el regidor de Cultura, Xevi Lozano. L’acte l’organitza el CET, l’Agrupació Sardanista i la col·laboració de l’Ajuntament. Enguany però no es podrà fer el sopar de revetlla ni la festa durant la nit, així com tampoc hi haurà la presència de la gent de la Catalunya del Nord. Després dels parlaments i del cant dels Segadors, es reprendrà l’audició de Sardanes.

Borgonyà però és el primer municipi que rebrà la flama a 2/4 menys cinc de 8 del vespre, davant del Casino. Després es faran els parlaments, s’encendrà la flama i es cantarà Els Segadors. Al punt de les 10 del vespre s’encendrà el Foc de Sant Joan a la plaça de Can Salvans. Els nens i nenes que vulguin prendre part en la rebuda de la flama hauran d’anar una hora abans al teatre i portar samarreta blanca i pantalons blaus. A continuació, la flama es dirigirà a Vilaseca on arribarà a ¾ de 8 del vespre a la Torre de Les Monges. Es comptarà amb un recital poètic a càrrec de David Sala i Nuri Cuesta. Els nens i nenes que hi vulguin participar també hauran d’anar mitja hora abans a la Torre de Les Monges amb el mateix vestuari. I a Sant Vicenç la flama farà la seva entrada pel carrer Vilamitjana i serà rebuda per les autoritats municipals i s’encendrà el peveter al pavelló. Després d’encendre’s la foguera es cantarà Els Segadors. A Sant Pere, la flama arribarà a 2/4 de 9 del vespre a la plaça Monmany. Es farà una petita foguera i es repartirà coca i cava per a tothom. Igual que l’any passat hi haurà una zona delimitada per tirar petards. Per últim, a Orís arribarà a 2/4 de 9 del vespre al parc Bonavista. L’acte consistirà en una lectura del missatge de Tradicat i en encendre el peveter i la foguera. El cants d’Els Segadors posar punt i final a la vetllada.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació