Torelló recupera La Fira TocaFusta

Durant dissabte i diumenge les places del municipi s'ompliran d'activitats diverses.

Publicat 17/12/2021, Torelló - Festes i Fires
torello-recupera-la-fira-toca-fusta

Torelló acollirà aquest cap de setmana la tercera edició de la Fira TocaFusta, la Fira del Joc i la Joguina de fusta, després que l’any passat la pandèmia n’obligués la seva suspensió. L’alcalde, Marçal Ortuño, va destacar durant la presentació de dimecres al migdia al Museu de la Torneria que “és una il·lusió doble poder-la recuperar” i que “hi veiem molt recorregut” i que hi ha “ganes de fer-la créixer”. També va afegir que és un “bon exemple del Torelló viu i dinàmic que volem, lligat en aquest cas a la fusta i la torneria, un dels sectors de referència del municipi”. També va ressaltar que alhora és “una bona oportunitat per valorar l’aspecte didàctic i de qualitat que ofereixen les joguines de fusta”. Durant dissabte i diumenge les activitats es tornaran a concentrar a les places del municipi i que, a diferència de l’any passat, “no hi hauran restriccions d’aforament” ja que “serà una fira transitable i oberta a tothom, sense inscripció prèvia” tot i que se seguiran “les habituals mesures Covid”, va explicar el regidor de Cultura, Xevi Lozano. A la plaça Nova s’hi instal·laran “una desena de parades”, el doble que les que hi va haver el primer any, on hi haurà la venda i exposició de joguines de fusta. Lozano va posar de relleu “la consolidació de la Fira TocaFusta en el calendari anual del municipi i l’augment de l’oferta d’activitats”. Algunes de les activitats programades són els espectacles i el taller de construcció d'una joguina de fusta, a la plaça Nova; la ludoteca, el taller laberint de bales i una tertúlia i hora del conte a la plaça Vella i a la Biblioteca Dos Rius; els jocs de fusta creatius i participatius dels alumnes de Re-Crea i l'actuació de l'Escola Municipal de Música a la plaça Jacint Verdaguer. Tampoc hi faltaran les demostracions de torneria i la instal·lació d'Enginys EKO.poètics a les places de la Vila i Coll i Dorca; o la campanya solidària de recollida de joguines a la plaça de la Rectoria.

La segona edició del taller formatiu Re-Crea, a la plaça Verdaguer, es va iniciar l’octubre passat a La Cooperativa amb la idea de dissenyar, construir i exhibir instal·lacions d’art al carrer. El coordinador del taller, Fortià Coromina, va dir que ha estat realitzat per vuit alumnes “amb inquietuds artístiques” i que han centrat el treball “en la Finestra”, ja que totes les propostes que es plantegen giren entorn d’aquest element. I coincidint amb la Fira TocaFusta, el Museu de la Torneria acollirà el segon cap de setmana de representacions de l’espectacle reTORNs. Les funcions es podran veure divendres a les 8 del vespre i dissabte a les 6 de la tarda i a les 8 del vespre. Finalment, diumenge a les 5 i a les 7 de la tarda. La Fira estarà oberta dissabte i diumenge de 2/4 d’11 del matí a 2/4 de 2 del migdia i de les 4 a les 7 de la tarda.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació