Torelló presenta la guia d'activitats d’estiu i la línia d’ajuts adreçada als infants i joves

Es proposen prop d'una quinzena d'activitats diverses per a fer durant els mesos de vacances escolars.

Publicat 03/05/2022, Torelló - Ensenyament
torello-presenta-la-guia-d-activitats-d-estiu-i-la-linia-d-ajuts-adrecada-als-infants-i-joves

L’Ajuntament de Torelló ha presentat la guia d'activitats d’estiu i la línia d’ajuts adreçada als infants i joves. La regidora d’Educació, Núria Montanyà, va recordar durant la presentació de la guia que des del consistori torellonenc “sempre s’havia subvencionat la Federació d’Ampes per a poder realitzar el casal d’estiu” i que l’estiu del 2020, a causa de la pandèmia, “l’Ajuntament va apostar perquè tots els infants poguessin fer una activitat després d’un període tancats a casa” i es va organitzar "un únic casal". En l’edició passada, en canvi, les entitats van voler oferir la seva activitat "per separat", tot i que des de la Federació d’Ampes i amb el suport de l’Ajuntament es va oferir “alguna proposta amb tarifació social”. Aquest any els pressupostos municipals contemplen una partida de 20.000 euros “perquè tots els infants i joves puguin realitzar activitats d’estiu i en l’àmbit que vulguin”. Fins el diumenge de la setmana vinent està obert el termini de les beques d’activitats d’estiu. Segons Montanyà, “els requisits són els mateixos que les beques extraescolars i hi ha uns paràmetres econòmics per saber quin tant per cent d’ajuda es concedeix”. En aquest sentit va afegir que “ajuda a sumar punts que les famílies estiguin vinculades als serveis socials i si algun membre de la família o participant té alguna discapacitat”.  Montanyà va ressaltar que “l’objectiu és afavorir la igualtat d’oportunitats educatives de tots els infants i joves durant les vacances d’estiu” i que “l’educació fora de l’escola, no reglada, és molt important per a tots ells perquè comporta aprenentatges, és un espai de socialització, un lloc on formen part d’un col·lectiu que no és el de l’aula, l’estiu és un període molt llarg i aquestes diferències són notables”. També es contempla “l’espai de menjador”, perquè els àpats del migdia “no quedin descoberts”. Les sol·licituds es poden presentar telemàticament a través de la web o es poden recollir al Torelló Jove.

Per la seva banda, el regidor de Joventut i Infància, Xevi Lozano, va explicar que la guia recull “una oferta variada d’activitats de lleure”, en total catorze, organitzades per diferents entitats entitats esportives, l’Escola d’Arts Plàstiques, també es proposa un curs de monitor d’educació en el lleure o el casal d’estiu de la Federació d’Ampas. Pel que fa el disseny de la guia “reprodueix la tenda d’acampada i en ell s’hi indiquen les activitats adreçades a infants o  joves”. Es proposen activitats de durada “mensual” o d’altres “de més puntuals”, va assenyalar el regidor.  Les guies d’estiu es poden recollir al Torelló Jove, a la biblioteca i al pavelló.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació