Última setmana per presentar propostes als pressupostos participatius de Torelló

La ciutadania podrà presentar les seves propostes fins el 21 de març. 

Publicat 16/03/2021, Torelló - Participació Ciutadana
torello-presenta-els-pressupostos-participatius-dotats-amb-30-000-euros

Última setmana per presentar propostes als pressupostos participatius que impulsa l’Ajuntament de Torelló amb una partida de 30.000 euros. Són fruit del treball d’una comissió en la qual hi estan representats tots els grups municipals. El projecte es va haver de suspendre l’any passat a causa de la pandèmia i ara s’ha posat en marxa la que serà la primera fase de presentació de les propostes, que s’allargarà fins el 21 de març. També s’ha distribuit un tríptic informatiu a totes les cases, en el qual s’expliquen els objectius i les diferents fases del procés, les formes i les condicions de participació. El regidor de Participació Ciutadana, Xevi Lozano, va explicar durant la presentació dels pressupostos participatius que “es podrà participar a títol particular o com a entitat”. Com a criteris generals, es podran presentar lliurement propostes sempre que no tinguin un cost superior als 30.000 euros; que tècnicament siguin viables; que no estiguin incloses en el pressupost municipal ordinari; que no siguin projectes de manteniment sinó projectes a desenvolupar; que siguin quantificables econòmicament; i que no condicionin els pressupostos d’anys posteriors. Una vegada recollides totes les idees es crearan “unes taules de participació en què la ciutadania podrà valorar les propostes recollides i escollir les més interessants per sotmetre-les a votació”, va dir Lozano. Del 31 de març al 14 de maig, els departaments municipals hauran de valorar si les propostes finalistes són factibles tècnica i econòmicament. El procés tindrà el seu moment culminant amb la votació final, quan la ciutadania de Torelló escollirà la proposta a la qual destinar 30.000 euros del pressupost municipal. La votació es farà online i en diversos punts de votació presencial, del 17 al 31 de maig. Els resultats es faran públics la setmana posterior a la votació, a través de la web i les xarxes socials municipals. El procés es tancarà per la tardor amb un acte públic d’avaluació i retorn, obert a la ciutadania, per incorporar millores en properes edicions del procés.

Els pressupostos participatius tenen la seva raó de ser en la participació de la ciutadania, que podrà dir-hi la seva en la fase de presentació de propostes, a través del formulari que es troba a participacio.torello.cat o presencialment a les oficines municipals presentant la butlleta que hi ha en el tríptic que s’ha distribuït casa per casa. I també es podrà participar votant una de les propostes finalistes, en una fase del procés reservada per als veïns i veïnes de Torelló majors de 16 anys.  Els pressupostos participatius són una eina de democràcia directa que vol avançar cap a un govern transparent i col·laboratiu.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació