Torelló municipalitza l'Escola de Música

S'oferiran cursos segons les edats i nivells i s'atendrà la diversitat d’interessos i necessitats de tots els ciutadans.

Publicat 29/03/2022, Torelló - Ensenyament

L’Ajuntament de Torelló també va aprovar el canvi del sistema de gestió de l’Escola de Música que passa de forma indirecta a gestió directa i, per tant, el servei es municipalitza. Tots els grups municipals hi van votar a favor a excepció de JxCat que hi va votar en contra. Aquest fet implicarà la prestació directa del servei de cara al curs vinent i la convocatòria de les corresponents places laborals. L’alcalde, Marçal Ortuño, va explicar que suposarà un canvi de “gestió” i també de “model”. Ortuño va assegurar que “continuarem donant un servei públic amb bons professionals contractats per l’Ajuntament i amb una millor coordinació des de la regidoria d’Educació”. Pel que fa el model, el batlle va dir que “volem implementar un nou pla d’estudis amb una missió més àmplia” i centrada en “la iniciació, la culturització, la pràctica i l’aprofundiment de l’ensenyament de la música per a infants, joves i persones adultes”. El pla d’estudis s’adaptarà “segons les edats i nivells, serà àmplia, oberta, flexible i de qualitat i ha d’atendre la diversitat d’interessos i necessitats de tots els ciutadans: infants, joves i adults”. En aquest sentit l’alcalde va explicar que “ha de permetre escolaritzar infants amb necessitats especials i potenciar alumnes amb expectatives de professionalització”. També va afegir que “no només hi haurà cursos de llarga durada, sinó també de curta durada i monogràfics”. El reglament també “deixa la porta oberta a altres disciplines artístiques com pot ser la dansa”. El nou model, segons Marçal Ortuño, “ha de contribuir “a la cohesió, inclusió i sensibilització social”. La regidora de JxCat Ester Ribas va justificar el seu vot en contra perquè “el nou model no s’ajusta al què es vol fer i deixa aspectes a l’aire com el cost real que tindrà, com seran els cursos de curta durada o com una entitat o col·lectiu de Torelló s’hi pot vincular i quins requisits haurà de complir”. També va deixar sobre la taula “perquè les classes han de ser grupals per imposició i les individuals només poden ser fins als 12 o 14 anys". Des del PSC, Roser Roma, va dir que “ara caldrà omplir de contingut l’escola de música” i que la ciutadania “ha d’entendre que a partir d’ara presentarà un nou concepte més ampli, tranversal i diversificada on tothom hi tindrà cabuda”. Des de la Cup, Jordi Casas va celebrar el canvi de model i de gestió de l’Escola de Música i que significa “una aposta per fer de la música una eina transversal”. D’aquesta manera “s’abandona el model rígid que es venia fent fins ara, només per a infants i joves i elitista” i en canvi s’aposta “per un model obert, transversal, inclusiu i popular per a tothom”. La municipalització de l’Escola de Música implicarà la modificació de la relació de llocs de treball i la plantilla per tal de contractar el personal necessari per a prestar el servei. Es tracta d’una persona pel càrrec de direcció del centre, set docents amb diferents dedicacions i una persona administrativa a mitja jornada.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació