Torelló i Sant Pere acudeixen a l'acte de commemoració dels 30 anys del Consell Comarcal d'Osona

Més d’un centenar de persones, entre treballadors del Consell i representants polítics i institucionals del territori i del govern de la Generalitat, van assistir a l’acte.

Publicat 01/02/2019, Vic - Política
torello-i-sant-pere-acudeixen-a-l-acte-de-commemoracio-dels-30-anys-del-consell-comarcal-d-osona

El moment del parlament d'Enric Castellnou. (Foto: Consell Comarcal Osona).

L’alcalde de Torelló, Santi Vivet i el de Sant Pere, Jordi Fàbrega, van assistir dimecres a l’acte de commemoració dels 30 anys del Consell Comarcal d’Osona que es va celebrar a la sala Sert de l’Edifici del Sucre de Vic. Més d’un centenar de persones, entre treballadors del Consell i representants polítics i institucionals del territori i del govern de la Generalitat, van assistir a l’acte. Entre ells també hi havia el vicepresident segon de l’ens i regidor de Torelló, Manel Romans. 

Enric Castellnou, expresident del Consell Comarcal d’Osona (1999-2003), va encetar els parlaments amb un discurs en què va agrair “l’esforç i la suma de voluntats de tots els que han participat al projecte en aquests 30 anys”, així com a “les persones treballadores del Consell”. Castellnou va tancar el seu discurs amb un record per als presos polítics qualificant “d’ignomínia” la situació actual.

Per la seva banda, l’actual president del Consell Comarcal, Joan Roca, va reivindicar que “Osona és i ha de continuar sent una comarca pionera” i que per això, cal la confluència de “tres elements necessaris a destacar i preservar: l’excel•lent equip humà de la casa, el consens polític i la confiança que els municipis sempre han tingut cap a la institució”. El president va remarcar que “aquest Consell Comarcal ha estat sempre al costat dels municipis i s’ha anat dotant d’una cartera de serveis pensada i enfocada en acompanyar els ajuntaments, especialment els més petits”. Pel que fa els reptes de futur “passen per jugar un paper de lobby de la comarca reivindicant i treballant per aquelles infraestructures de vital importància, serveis de qualitat en l’àmbit de l’ensenyament o la sanitat, solucions immediates davant els reptes mediambientals, per la mobilitat garantida a través del transport públic o per preservar la riquesa de municipis i territoris de la comarca”. El president actual va lliurar un obsequi de reconeixement a tots els ex-presidents de l’entitat. Durant l’acte, l’osonenca Laura Centellas va interpretar tres peces musicals: ‘Cançó de fer camí’ d’un poema de Maria Mercè Marçal, i ‘Petit País’ i ‘Que Tinguem Sort’ de Lluís Llach. També es va estrenar un vídeo commemoratiu dels 30 anys que vol ser un homenatge a les persones i el territori d’Osona. Amb el lema “30 anys transformant el territori, al teu costat”, el vídeo mostra imatges de persones, paisatge i territori mentre la veu de l’actor osonenc Lluís Soler narra el manifest d’homenatge a Osona.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació