Torelló commemora l'1-O amb un acte popular organitzat per la ciutadania i les entitats

Aquest dimarts a les 8 del vespre començarà una concentració davant el Vall del Ges i Fortià Solà. 

Publicat 30/09/2019, Torelló - Societat
torello-commemora-l-1-o-amb-un-acte-popular-organitzat-per-la-ciutadania-i-les-entitats

Cartell de l'activitat.

Torelló commemorarà dimarts el segon aniversari del referèndum de l’1-O i ho farà amb un acte popular consensuat amb la societat civil. S’iniciarà a les 8 del vespre amb una concentració davant les dues escoles que van servir de col·legi electoral l’1 d’octubre de 2017, Vall del Ges i Doctor Fortià Solà. Des d'allà, es donarà la sortida cap a la plaça Nova, acompanyats pels grallers de Torelló i Sant Pere, i els gegants de Torelló i del Barri de Montserrat. L'entrada a la plaça es farà en quatre columnes i, un cop allà, començarà un acte al voltant del monument commemoratiu de l'1 d'Octubre, que s'instal•larà properament a la plaça de la Vila. Des de l’Ajuntament expliquen que “els detalls d'aquest acte no es faran públics per tal que sigui més sorprenent i emotiu”. L'equip de l'Escola d'Arts Plàstiques és qui gestiona la producció del monument commemoratiu de l'1 d'Octubre. Precisament, el passat 14 de setembre, la seu de l'Escola d'Arts Plàstiques va acollir una jornada participativa al voltant de la creació d'aquest monument.         

La voluntat de l'Ajuntament era que la societat civil fos la protagonista de la jornada i, per això, a primers de setembre es va fer una reunió oberta a totes les entitats del municipi que hi volguessin col•laborar. Com a resultat d'aquesta primera trobada, en va sorgir una comissió que va treballar-ne els detalls més pràctics. Dimecres al vespre es va fer una segona reunió amb les entitats, que va servir per acabar de tancar el format que tindrà l'acte. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació