S'aprova per unanimitat una moció del PSC per fer un camí escolar segur entre el casc urbà i el Marta Mata

Per la CUP Torelló-Som Poble la proposta dels socialistes xoca amb el reglament de càmeres del casc antic que van aprovar.

Publicat 01/12/2020, Torelló - Ensenyament

El ple de Torelló va aprovar per unanimitat la moció del PSC per fer el projecte i posterior execució d’un camí escolar segur que enllaci el casc urbà amb l’Institut Escola Marta Mata. La idea és que anar a l’escola sigui una activitat agradable i segura, que formi part de l’educació dels infants com a ciutadans. I promoure que les nenes i els nens es desplacin a peu, amb o sense un adult, perquè el carrer es converteixi en un espai de relació i educatiu.  La socialista Roser Roma va constatar que l’escola Marta Mata “està ubicada a les afores del poble, a tocar Sant Vicenç”. I que “si volem que els nens i nenes siguin més autosuficients i vagin sols a l’escola per fomentar els hàbits de la socialització i l’exercici envers el sedentarisme necessitem fer aquest projecte, un treball que ja es va fer amb l’escola vall del ges i ens consta que funciona”. Roma va afegir que “necessitem que tots els camins que van cap al Marta Mata siguin segurs i que els fills i filles arriben amb totes les mesures de seguretat al centre” i que si cal “es demani ajuda a la Diputació per portar-lo a terme”.

Des de JxCAt, Neus Codina, va manifestar “compartir el cent per cent aquest projecte” i va demanar a l’equip de govern “que vagi més enllà i que des dels serveis tècnics de l’Ajuntament s’elabori un estudi dels possibles recorreguts amb punt final a l’institut escola on es garanteixi la seguretat de tots els infants que fan aquest trajecte”. També que “una vegada realitzat l’estudi es senyalitzi aquest recorregut i que s’expliqui a la ciutadania i a la resta de grups municipals perquè es pugui promoure i fer-ne la màxima difusió”.

Des de la CUP, Jordi Casas, va expressar que “aquesta iniciativa també vol promoure la pacificació del trànsit i la conscienciació mediambiental del nombre de trasllats de cotxes a l’escola”. També va dir que “cal potenciar els efectes positius que té en la salut dels nens i el sedentarisme i que pretén tornar el protagonisme als vianants”. Segons els cupaires la proposta “xoca amb el que es va aprovar fa poc amb el reglament de càmeres del casc antic i perquè un dels arguments donats perquè no es tanqui i, per tant, es pacifiqui és que els cotxes han de donar moltes voltes i ha de ser una ruta alternativa passar pel centre”. Per això, Casas va dir que “volem demanar que es repensi el que es va aprovar perquè va en la línia contrària”.

Per últim, la regidora d’Ensenyament, Núria Montanyà, va manifestar compartir tots els arguments de la moció i que aquest tipus de projectes “són importants tant pels alumnes com per les famílies de les escoles com per tota ciutadania” i que, a més, “ajuden a fer més agradable i cohesionat el poble”. Montanyà considera que “és un projecte molt transversal i per això s’ha de fer conjuntament entre les diferents àrees i regidories però també amb  l’escola”. Des de l’equip de govern “som conscients que si bé ens podem comprometre a engegar aquest projecte durant el 2021, segurament no serà fins al curs que ve quan es podrà treballar amb els alumnes del centre”. Per a ella, si no es treballa amb els alumnes “aquest projecte no té sentit”.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació