Poc seguiment de la vaga d'educació a la Vall del Ges

L'Institut Cirviànum és el centre on més professors la secunden, un 20% de la plantilla. 

Publicat 15/03/2022, Vall del Ges - Ensenyament

Poc seguiment per part de les escoles de la Vall del Ges a la vaga convocada durant cinc dies a infantil, primària i secundària. L’Institut Cirviànum de Torelló és l’únic centre on el 20% de la plantilla, catorze professors, s’ha sumat a l’aturada. La seva directora, Isabel Sirerol, ha explicat a Ràdio Ona que a ESO “hi ha serveis mínims” i que, per tant, “alguns fan classes normal i d’altres no”. A l’escola Fortià Solà cap professor secunda la convocatòria, igual que al Rocaprevera. En canvi, a l’escola Vall del Ges tres professors s’han afegit a la vaga, els mateixos que al Marta Mata i al Sagrats Cors entre 1 i 2. El personal docent de l’escola Lloriana de Sant Vicenç tampoc s’ha adherit a la manifestació. La seva directora, Eva Mayo, explica que un dels motius pels quals no fan vaga és perquè “durant els últims mesos hi ha hagut grups confinats i aquest trencament no és bo”. Sí però que “estem d’acord amb les reivindicacions que es fan però creiem que hi ha altres maneres de fer-ho”. Mayo considera que “no es poden prendre decisions unilateralment sense dialogar com ha fet el Departament d’Educació i sense valorar l’opinió dels professionals de l’educació”. També critica que a darrera d’aquesta decisió “no hi ha hagut cap tipus d’organització”. A Sant Pere, l’escola Xandri tampoc s’ha sumat a la vaga.

Hi ha convocada vaga a infantil, primària i secundària aquest dimarts, dimecres i dijous i també el 29 i 30 de març. La segueixen tots els sindicats (USTEC-STEs, UGT, CCOO, Aspepc-sps, Intersindical, CGT i USOC). També s’ha d’afegir l’aturada del 23 de març per la sentència que obliga a fer el 25% de classes en castellà. Els motius de la vaga de mestres i professors són: la modificació del calendari escolar, ja que el govern català proposa començar el curs el 5 de setembre a les escoles i el 7 als instituts; la inversió en educació del 6% mínim; reversió de les retallades; rebuig al nou currículum, estabilització del personal interí; cobertura legal per la immersió i la dimissió del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i negociació real.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació