Organitzen visites al jaciment ibèric i romànic de Torelló
De moment només estan adreçades als escolars però també es treballa per obrir-les al públic en general.

L’Associació d’Estudis Torellonencs (ADET) i el Museu de la Torneria de Torelló organitzen visites al jaciment ibèric i romànic descobert l’any 1952 durant la construcció de la carretera de les Serrasses i el pont de Conanglell. La setmana passada, els alumnes de primer d’ESO de l’institut-escola Marta Mata van visitar les restes ibèriques de Torelló. L’organització treballa per oferir, a banda de les visites escolars, “visites per al públic en general”, segons explica Gerard Verdaguer, director del Museu de la Torneria i membre de l’ADET.
En aquest jaciment s’hi van trobar fins a nou sepulcres i dues sitges per guardar blat, que més endavant van caure en desús i es van fer servir “per abocar-hi les escombraries”, entre les quals hi havia ossos de cavall, banyes de cérvol i de cabra, restes de ceràmica i pondus, uns pesos utilitzats als telers iberoromans. Les restes més antigues daten dels segles VIII i IX a.C. i les més modernes del segle II d.C., de manera que el jaciment va estar poblat en època ibèrica i romana. De fet, part de les ceràmiques trobades són originàries de la península Itàlica. La majoria de troballes arqueològiques es van traslladar a Barcelona i “al local on es guardaven es va incendiar”, lamenta Verdaguer. A Torelló, s’hi conserva un tros de crani, dues mandíbules, una pelvis i un fèmur.
Convoquen la primera edició del concurs literari Pescamots
S'adreça al col·lectiu de persones que estudien el català i/o que participen en el programa de voluntariat lingüístic del municipi
El risc de rebrot a la Vall del Ges i Orís segueix sent alt
A Torelló hi ha 1143 persones amb Covid-19 i la taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment se situa per sobre de l’1’83.
Presenten a Osona la candidatura EINES PIMEC
En forma part Eduard Cervera i Cunill de Packplek, artesania Cervera S.L. de Sant Vicenç.