Lluís Ruiz i Teresa Moyano, guanyadors de Pels Camins dels Matxos

Joan Riba i Laura Bardolet van ser els guanyadors del Tastet.

Publicat 14/06/2021, Torelló - Esports
lluis-ruiz-i-teresa-moyano-guanyadors-de-pels-camins-dels-matxos

Lluís Ruiz i Teresa Moyano es proclamen guanyadors de la dinovena edició de Pels Camins dels Matxos que va organitzar aquest passat cap de setmana el Centre Excursionista Torelló. La cursa ha superat enguany un format que ha fet algunes modificacions per tal d’adaptar-se al context de la pandèmia. És el cas de la nova ubicació del camp del Montserratí. Tot i les dures condicions meteorològiques causades per les altes temperatures, Lluís Ruiz Oller es va proclamar campió de la prova reina de 63 quilòmetres i 6.200 metres de desnivell acumulat que corona els cims de Bellmunt, Puigsacalm i Cabrera. El corredor de Cabrianes es va treure l’espina després que en la darrera edició aconseguís un tercer lloc, i en la penúltima, una quarta posició. Ho va fer amb un temps de 6 hores, 24 minuts i 19 segons en un recorregut en què va córrer pràcticament sol. “Al principi vaig sortir en grup amb Jonatan Mora i Pau Zamora però es vaig escapar al Puigsacalm i vaig corregut fins a la meta. Em vaig adonar que estava guanyant Matxos després de set anys picant pedra”, explica Ruiz. Dinou minuts després va arribar a la meta Pau Zamora que va aconseguir el segon calaix del podi amb un temps de 6 hores, 43 minuts i 10 segons. El podi el va tancar el torellonenc Jordi Delgado que va travessar la línia d’arribada després de 7 hores, 47 minuts i 3 segons. Del grup inicial de corredors se’n va acabant desfent el també local Jonatan Mora, que va abandonar al punt de Bracons per una lesió. Pel que fa la categoria femenina, la terrassenca Teresa Moyano es va emportar la dinovena edició de la prova reina després de travessar la meta amb un temps de 9 hores, 33 minuts i 6 segons. Segons Moyano, “em va anar molt bé, vaig anar segona fins al quilòmetre 47”, just al moment en què la líder inicial, la torellonenca Helena Mercader, va abandonar. A partir d’aquí, Moyano va apretar intensament, sobretot a Cabrera. Gairebé vint minuts més tard va arribar la segona classificada de la prova, la local Eli Vinué, que va completar els 63 quilòmetres amb un temps de 9 hores, 50 minuts i 18 segons. Anna Pujol es va emportar la tercera posició del podi aconseguint un temps de 10 hores, 13 minuts i 34 segons. Pel que fa la regidora de l'Ajuntament de Torelló, Núria Montanyà, es va imposar en la distància dels 48 quilòmetres.

 

Per altra banda, Joan Riba i Laura Bardolet van ser els guanyadors del Tastet de dissabte amb un recorregut de 23 quilòmetres i 2.800 metres de desnivell acumulat. En la categoria masculina, el corredor de Sant Feliu Sasserra Joan Riba es va proclamar guanyador després de completar la prova amb un temps de 2 hores, 16 minuts i 10 segons. El va seguir Pep Prats (2 hores, 18 minuts i 10 segons) i Cesko Compte (2 hores 24 minuts i 26 segons). En la categoria femenina, la torellonenca Laura Bardolet va signar la segona victòria, la primera el 2018, quan va travessar la meta amb un temps de 2 hores, 49 minuts i 11 segons. Al segon calaix del podi hi va pujar la jove corredora local Ari Carbonell que va arribar dos minuts després amb un marcador de 2 hores, 51 minuts i 32 segons. Núria Galbany va repetir tercera posició respecte l’edició anterior amb un temps de 2 hores, 56 minuts i 41 segons.

 

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació