Les Ampes de Torelló es reuneixen amb el Departament d'Ensenyament sobre el decret de menjadors

El grup municipal d'ERC-JpT va organitzar la trobada que va comptar amb l'assistència del president de la Comissió Mixta de la Generalitat, Josep Maria Freixanet.

Publicat 14/12/2018, Torelló - Ensenyament

El grup municipal d’ERC-JpT va organitzar dimecres una reunió amb les AMPA de les escoles públiques de Torelló i el Departament d’Educació de la Generalitat per tal de parlar sobre el decret de menjadors que està en procés d’elaboració. Per Lluís Sabatés, regidor d’Educació a Torelló al passat mandat, “crèiem important fer aquesta trobada per tal que les AMPA del poble tinguessin informació de primera mà del procés d’elaboració del decret, l’estat en què es troba el debat sobre el primer esborrany” i també perquè el departament escoltés “els neguits de les AMPA de Torelló, sobre els menjadors escolars i les hores dels migdies als centres”.

Per part del departament, hi va assistir Josep Maria Freixanet, president de la Comissió Mixta de la Generalitat, que hi formen part el departament i el municipalisme català per tal de tractar temes educatius, com és el cas dels menjadors escolars. Freixanet va explicar “que el decret que regula els menjadors escolars data del 1996 i que no contempla la realitat actual pel que fa a ratios, productes de proximitat o el menjador com espai educatiu”. També que “la directiva europea que regula la contractació pública fa que en els serveis públics hi hagi l’obligació de seguir la nova Llei de Contractació Pública”. Freixanet va informar que el procés del decret “no s’havia aturat”, tal com havia corregut per les xarxes socials el mateix dimecres i que ara s’estava “en el moment del debat sobre l’esborrany inicial amb tots els actors, com ara famílies, sindicats, partits o el món local”. De l’esborrany inicial va posar en valor aspectes com “el d’establir el menjador com a espai educatiu, establir què són empreses socials, garantir els serveis de menjador que AMPAs gestionen directament i garantir que el servei de menjador de qualitat cobreixi a tots els centres educatius i amb un preu social controlat i homogeneïtzat”.

Per part de les AMPA van traslladar l’interès sobre les ratios, el poder tenir servei de cuina en els centres educatius i, en els casos que no es faci una gestió directa per part de les AMPA, que es pugui garantir, sobretot en els casos on la contractació es fa des del Consell Comarcal, el paper de les famílies en la decisió de la contractació dels serveis de menjadors. Aquesta és una visió que comparteix d’ERC-JpT.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació