La nit de dissabte a diumenge els rellotges s'hauran d'avançar una hora

L'objectiu d'aquesta mesura és aprofitar les hores de sol i reduir la despesa energètica.

Publicat 29/03/2019, Vall del Ges - Societat
la-nit-de-dissabte-a-diumenge-els-rellotges-s-hauran-d-avancar-una-hora

Aquest cap de setmana començarà oficialment l’horari d’estiu. El primer canvi d’hora del 2018 es produirà la nit de dissabte a diumenge. Caldrà avançar el rellotge una hora i, per tant, a les dues de la matinada seran les tres. La mesura té l’objectiu d’aprofitar més la llum del sol i consumir menys electricitat. 


Aquest canvi es realitza l’últim diumenge de març i l’horari d’estiu continuarà fins a l’últim diumenge d’octubre, quan s’haurà d’endarrerir una hora el rellotge per tornar a l’horari d’hivern. El canvi horari s’efectua de manera harmònica al conjunt de la Unió Europea i en total l’apliquen una vuitantena de països arreu del món. La mesura té l’origen l’any 1974, quan l’encariment del petroli va generar la necessitat de reduir el consum d’energia. Tot i que la Comissió Europea vol suprimir el canvi d’hora, Espanya encara no ha pres cap decisió al respecte i segueix estudiant la proposta de la mateixa Comissió. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació