La Diputació presenta el projecte de reurbanització de l’entrada de Sant Pere

A l'acte hi van assistir una cinquantena de veïns i veïnes. 

Publicat 16/03/2022, Sant Pere - Obres
la-diputacio-presenta-el-projecte-de-reurbanitzacio-de-l-entrada-de-sant-pere

El diputat de Territori, Pere Pons, i l’alcalde de Sant Pere, Jordi Fàbrega, van presentar dimarts el projecte de reurbanització de la carrertera BV-5224, a l’entrada del municipi. En aquest punt hi ha l’accés al polígon industrial de la Guàrdia, que es realitza mitjançant una intersecció en forma de T, que connecta amb l’Avinguda de la Fontsanta. Aquest accés presenta deficiències des del punt de vista de seguretat viària, ja que en hores punta es produeixen molts moviments, amb girs a l’esquerra sense canalitzar. L’elevada intensitat de trànsit en aquestes hores amb un volum de camions important juntament amb la manca d’espai suficient a la plataforma de la carretera, fa que aquests vehicles hagin d’envair el sentit contrari per tal de completar la maniobra de gir per accedir al polígon industrial. Per altra banda, la successió d’accessos a instal·lacions adjacents a la carretera on hi ha un restaurant, benzinera i bascula, fa que no hi hagi continuïtat de l’itinerari de vianants i es poden generar situacions de risc amb el trànsit rodat. Per això, l’alcalde, Jordi Fàbrega, assenyala que el projecte “millora la mobilitat i genera més seguretat”.

Les principals actuacions que es contemplen són donar continuïtat a l’itinerari de vianants existent al marge dret de la carretera, millorar les condicions d’accessibilitat i seguretat viària en tot l’àmbit, al segregar el flux de vianants del trànsit de vehicles, millorar també la il·luminació i el paisatge urbà a l’entorn de la zona de la gasolinera. Alhora es preveu la construcció d’una minirotonda que, per un costat, reordeni els moviments a la cruïlla amb l’avinguda del Camí de la Fontsanta i garanteixi el gir segur de vehicles pesants cap al polígon industrial, i, per un altre costat redueixi la velocitat de circulació en aquest punt de la carretera. També s’ordenarà l’espai de la parada de bus per millorar l’accessibilitat, amb la construcció de nous passos de vianants, possibilitant que els usuaris creuin la via en condicions de seguretat i millorar la maniobra d’aproximament del bus a la parada, i es construirà una nova vorera al marge esquerre de la carretera que connecti la nova intersecció entre l’avinguda dels Països Catalans i la carretera amb la parada de bus. La presentació de dilluns va comptar amb l’assistència de més d’una cinquantena de persones. Segons l’alcalde, aquest tipus de presentacions públiques tenen per objectiu “que els veïns i veïnes hi puguin dir la seva” així com també “donar el màxim d’informació i transparència”.

El projecte d’actuació compta amb un pressupost de base de licitació de 500.000 euros, ja que hi ha hagut una baixa del 30% respecte el pressupost inicial que era de 686.000 euros. Més de la meitat del cost el finança la Diputació de Barcelona i la resta és aportació de l’ajuntament a través també d’una subvenció. Pel que fa el termini d’execució és de cinc mesos a partir del mes de juny i, per tant, la previsió és que les obres estiguin enllestides a finals d’any.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació