La Diputació lliura a l’Ajuntament un estudi per a la remodelació dels parterres del barri de Montserrat

El consistori torellonenc vol reurbanitzar-lo tenint en compte criteris funcionals i paisatgístics.

Publicat 01/07/2021, Torelló - Obres

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Torelló un estudi per a la remodelació del conjunt de parterres situats als carrers del barri de Montserrat. Es tracta de parterres que generen un seguit de problemàtiques com ara voreres estretes i falta d’homogeneïtzació, i que l’Ajuntament vol reurbanitzar tenint en compte criteris funcionals i paisatgístics que permetin potenciar l’espai públic tot mantenint la identitat dels carrers amb parterres actuals. L’estudi planteja tres alternatives d’intervenció, una primera és optimitzar la situació existent guanyant el màxim d’espai de voreres sense perdre places d’aparcament. La segona incorpora uns parterres de més dimensió en el carril d’aparcament, perdent part de places però permetent incloure arbrat de port mitjà. La darrera alternativa planteja la pacificació del carrer en una plataforma única, eliminant les places d’aparcament i incorporant el verd de manera generalitzada. L’estudi valora econòmicament cada opció, la possibilitat de combinar solucions, així com la seva implantació per fases. El cost de la intervenció varia segons l’opció escollida, i van des del 1.549.813 euros la de menor cost fins a 4.670.084 euros per la de major cost.Amb aquest treball l’Ajuntament disposa d’una eina de suport per a la presa de decisions, prèvia a fer qualsevol actuació o inversió.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números “Salut i benestar”, “Indústria, innovació i infraestructures” i “Ciutats i comunitats sostenibles”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació