La barcelonina Elisabet Vives guanya la beca Segimon Serrallonga

La seva proposta vol estudiar l'impacte de les tecnologies en la participació política. 

Publicat 20/06/2022, Torelló - Cultura
la-barcelonina-elisabet-vives-guanya-la-beca-segimon-serrallonga

Elisabet Vives en el moment de recollir el premi a mans del regidor de Cultura, Xevi Lozano. (Foto: Ajuntament de Torelló).

El Teatre Cirvianum va acollir dissabte l’acte anual en memòria de Segimon Serrallonga, que organitzen l’Ajuntament de Torelló i l’Aula Segimon Serrallonga de la UVic. Durant l’acte també es va lliurar la quinzena Beca Segimon Serrallonga per a l’ampliació d’estudis a l’estranger, que ha recaigut a la barcelonina Elisabet Vives, graduada en Ciències Polítiques. En aquesta edició de la beca Segimon Serrallonga es van presentar nou candidatures. La guanyadora, de 28 anys, va presentar la proposta de projecte d’estudis ‘La tecnologia pot reparar les nostres democràcies? Exploració de l’impacte de les tecnologies cíviques en les desigualtats polítiques’, que realitzarà a la Universitat d’Edimburg mitjançant el Doctorat en Ciències Polítiques. Vives ha explicat a Ràdio Ona que el seu treball se centrarà “en les eines tecnològiques que estan emergint que volen donar més veu als ciutadans a través de les plataformes digitals per tal que els ciutadans puguin participar més directament en la vida política dels seus barris, pobles o ciutats”. La guanyadora de la Beca diu que la beca Segimon Serrallonga “és de les poques que hi ha a Catalunya per estudiants de ciències socials i humanitats” i que presentar-s’hi “era una oportunitat”. Elisabet Vives es mostra contenta amb el premi que li permetrà estudiar “un tema que m’apassiona i que és molt important per les nostres societats democràtiques”. L’acte en memòria de Segimon Serrallonga va comptar també amb la intervenció del periodista i músic Antoni Batista, doctor en Ciències de la Comunicació, que va impartir la conferència ‘Via Laietana, la casa dels horrors. Reivindicació actual d’una memòria’. Finalment, i després de la intervenció de l’alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, l’acte va finalitzar amb l’actuació musical d’Ivette Nadal.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació