Inés Villanueva és la guanyadora de la 14a beca Segimon Serrallonga

El seu projecte és sobre filosofia, política i ecologisme i el realitzarà a les universitats de Lisboa (Portugal) i Lille (França).

Publicat 06/07/2021, Torelló - Cultura
ines-villanueva-es-la-guanyadora-la-14a-beca-segimon-serrallonga

Inés Villanueva, de Castelldefels, és la guanyadora de la 14a edició de la Beca Segimon Serrallonga per a l'ampliació d'estudis a l'estranger. La premiada va presentar la proposta de projecte d’estudis ‘Filosofia, política i ecologisme. Aportacions filosòfiques per repensar la teoria política des de la mirada transversal de l’ecologisme’, que realitzarà a través del Màster Internacional de Filosofia a les universitats de Lisboa (Portugal) i Lille (França). Villanueva ha explicat a Ràdio Ona que la idea és “estudiar com des del pensament ecologista es pensen conceptes bàsics de l’opinió pública occidental com poden ser la llibertat, la justícia o la ciutadania”. La guanyadora es mostra molt contenta amb la Beca i assenyala que “no m’ho esperava”. Alhora afegeix que “estic molt agraïda perquè aquesta beca és molt important per imposar les humanitats que moltes vegades queden relegades a segons termes”. El lliurement de la Beca es va desenvolupar dissabte al Teatre Cirvianum en el decurs de l’acte anual en memòria de Segimon Serrallonga, que organitzen l'Ajuntament de Torelló i l’Aula Segimon Serrallonga de la UVic.

La beca Segimon Serrallonga es va crear l’any 2006 i es dedica a projectes d’ampliació d’estudis superiors a l’estranger en les àrees d’Humanitats, Arts, Ciències Socials i Ciències de l’Educació. La seva dotació va destinada a cobrir el desplaçament, la matrícula i les despeses d’instal·lació, allotjament i manutenció. En l’organització d’aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Torelló ha comptat amb la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats i de l’Aula Segimon Serrallonga de la UVic-Universitat Central de Catalunya en tasques d’assessorament i difusió. La Comissió de Selecció de la beca ha estat formada per Marçal Ortuño, alcalde de Torelló, en qualitat de president; Xavier Lozano, regidor de Cultura, com a secretari; Rosa Sayós, filòloga i professora de la UB; Anna Palomo, doctora en Història de l’Art i professora de la UVicUCC; Imma Ollich, doctora en Història i Arqueologia Medieval i professora titular de la UB; Felip Vidal, doctor en comunicació audiovisual i publicitat, professor a l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD) Llotja de Barcelona i a la Universitat Oberta de Catalunya; i Ramon Farrés, doctor en traducció i professor de la UAB. L'acte en memòria de Segimon Serrallonga va comptar també amb la intervenció del professor de Literatura Catalana a la UB Jordi Marrugat, que va impartir la conferència “La poesia de Josep Carner (i la seva influència en Segimon Serrallonga)”. Finalment, i després de la intervenció de l'alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, es va interpretar l’espectacle poeticomusical ‘Bestiari’, de Josep Carner i Joan Díaz.  

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació