Es presenten quaranta propostes en la primera fase del concurs de licitació de la futura residència de Sant Vicenç

El jurat tècnic n’ha escollit 5 que passaran a la segona volta.

Publicat 20/03/2019, Sant Vicenç - Obres
es-presenten-quaranta-propostes-en-la-primera-fase-del-concurs-de-licitacio-de-la-futura-residencia-de-sant-vicenc

El jurat valorant les propostes presentades. (Foto: Ajuntament Sant Vicenç)

L’Ajuntament de Sant Vicenç fa un pas més cap a la construcció de la futura residència després que s’hagin presentat un total de quaranta propostes en la primera fase del concurs de licitació. El jurat tècnic les va valorar dilluns passat i n’ha escollit 5 “que passaran a la segona volta”, explica l’alcalde, Èric Sibina. Les seleccionades disposaran d’un termini d’un mes “per ser desenvolupades en un projecte arquitectònic més detallat”. Després el jurat, format per arquitectes col·legiats de renom i persones vinculades als serveis assistencials de residència, es tornarà a reunir per escollir el projecte guanyador a qui se li adjudicarà la redacció del projecte executiu valorat amb 206.654’55 euros i que és “un 10% del cost que tindrà la futura unitat de convivència del municipi”. Sibina diu que “ens trobem a la recta final per adjudicar el projecte estrella d’aquesta legislatura que tant desitgem de veure fet realitat”. La intenció és que la primera fase es pugui desenvolupar “durant el 2020” i la resta “en funció dels recursos”. 

Sibina assegura que és un servei bàsic “que li falta al municipi”, ja que “els nostres avis i àvies han de marxar en residències de poblacions veïnes com Torelló o Sant Pere”. Tot i això, l’alcalde santvicentenc recorda que el projecte “vol englobar tota la Vall del Ges” i que “en aquests moments hi ha molta demanda i poca sortida”. Per això, creu que la futura residència “quedarà plena de seguida”.

La futura residència es desenvoluparà a través de tres fases. En la primera es construiran els fonaments i s’hi traslladarà el centre de serveis amb qui compartirà els equipaments comuns. La segona servirà per construir la primera ala de les instal·lacions amb capacitat per a disset places i la tercera i última es farà la segona ala amb disset places més. S’oferiran “25 places de centre de dia i 34 de residència”. Les obres tenen un pressupost de 2’5 milions d’euros que es finançaran amb recursos propis de l’Ajuntament, crèdits i subvencions que es sol·licitaran. 

El nou equipament s’ubicarà en un terreny de 5000 metres quadrats de propietat municipal, situat entre l’escola Lloriana i la llar d’infants Els Gallerets. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació