Els grups de l'oposició s'interessen per la borsa de lloguer social

L'equip de govern anuncia que el mes de febrer es començarà la redacció del nou Pla Local d'Habitatge. 

Publicat 27/01/2021, Torelló - Habitatge

Els grups de l’oposició de l’Ajuntament de Torelló van demanar en el ple de dilluns per la borsa de lloguer social al municipi. El regidor d’Urbanisme, Adrià Jaumira, va explicar que la campanya de pisos buits que es va iniciar l’any 2019, “ens hagués agradat que hagués anat millor”, tot i que hi ha gent que “s’ha interessat” i que “seguim buscant formes per millorar-la”. També va dir que “seguim mantenint converses amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per entrar dins la regulació del lloguer i estem pendents de la seva resposta”. A més, continuen treballant “amb la identificació dels pisos buits per aplicar el recàrrec de l’IBI”.

Per altra banda, Jaumira va anunciar que aquest mes de febrer es començarà a redactar el nou Pla Local d’Habitatge, que “ha de marcar les línies a seguir en matèria d’habitatge de Torelló”, així com també que aquest 2021 es posarà en marxa “la masoveria urbana” des del Consell Comarcal. I és que s’ha impulsat “un model per fer aflorar pisos buits i que no acaben d’estar al cent per cent en condicions”. La idea “és cedir-los a uns llogaters que el posin al dia i a canvi tenen accés a l’habitatge”. El regidor també constatar que han rebut “moltes queixes” de pisos de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i que des de l’equip de govern es van reunir la setmana passada amb els presidents dels diferents blocs de pisos a Torelló dels carrers Segimon Serrallonga, Comte Borrell, Progrés i La Carrera. Adrià Jaumira va dir que “vam recollir les seves inquietuds per fer front comú i traslladar-lo a l’Agència de l’Habitatge”. Considera que és molt important que “s’activi la figura d’un gestor de proximitat de l’Agència de l’Habitatge que una vegada al mes es traslladi al municipi “per donar resposta a les inquietuds dels llogaters i reformular la gestió del manteniment, un dels principals problemes que té l’Agència perquè ho gestiona tot des de Barcelona i genera problemes amb els serveis contractats que no són prou ràpids”. Jaumira va recordar que aquest és un acord que es va arribar l’any passat amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i que el gestor es desplaçaria un cop al mes a l’edifici de La Carrera, ja que la principal problemàtica és “la manca de comunicació”.

El regidor també va informar que ja s’ha adjudicat el pis del carrer Voltregà a una família que hi anirà a viure el proper mes de febrer i que també han detectat “algun pis buit” de l’Agència de l’Habitatge, però que “el col·lapse administratiu que aquesta té fa que passi bastant temps fins que s’ocupa”. Adrià Jaumira va dir que l’Ajuntament “no pot assumir aquesta tasca amb l’estructura actual que hi ha a l’Oficina d’Habitatge” i que en tot cas “s’hauria de repensar la seva gestió”. Aposta per un model “com el de Vic que té una gestió més directe” i, per tant, s’hauria de buscar una formula mixta”.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació