Els Bombers de Torelló, al Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit

Les proves es van fer dimecres al matí i divendres es farà el llirement dels premis. 

Publicat 10/04/2019, Barcelona - Societat

Un equip del parc de Bombers de Torelló participa al Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit dels Bombers de Catalunya que es fan a la plaça Univers de Barcelona, a l’Avinguda Maria Cristina. Han fet la maniobra estàndard a dos quarts d’1 del migdia i la ràpida la faran a dos quarts de 6 de la tarda. Els equips estan formats per 6 bombers: 1 comandament, 1 sanitari i 4 bombers, a més d’un reserva. La maniobra estàndard té una durada de 20 minuts, en la qual han hagut de rescatar una víctima estable, és a dir, que no presenta risc vital imminent. En la maniobra ràpida, els bombers tindran 12 minuts per rescatar una víctima crítica, que presenta risc vital imminent, i que haurà de ser extreta amb urgència.

Aquestes maniobres seran valorades per un jurat, format per quatre assessors tant de Bombers de la Generalitat com de Barcelona, que aplicaran criteris de la World Rescue Organisation. El jurat valorarà, a més de la maniobra, la capacitat de comandament del responsable de cada equip, la tècnica amb què els bombers fan l’excarceració i les maniobres de caràcter sanitari en el maneig de les víctimes. Per tant, en les proves, que es desenvolupen en un escenari simulat, es valoren les tècniques i habilitats utilitzades en les maniobres de rescat dels equips participants, així com també la rapidesa i l’atenció integral a les víctimes.

Els rescats en accidents de trànsit són actuacions on la ràpida operativitat en les maniobres de rescat són vitals. Per això, la formació dels efectius d’emergències és molt important. En aquest sentit, els concursos, més enllà d’una competició, són el marc ideal per implementar els nous procediments d’intervenció en accidents de trànsit i per dinamitzar professionalment l’actuació i fomentar l’intercanvi de tècniques i metodologies de treball.

El lliurement de premis i la cloenda del concurs es farà divendres a les 7 de la tarda a l’Espai Bombers. L’edició del Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit d’enguany està organitzada pel Cos de Bombers de Barcelona, el Cos de Bombers de la Generalitat i pel Servei Català de Trànsit.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació