El penjador que Gaudí va fer per la Casa Calvet es produeix a Torelló

La torneria Romans ha rebut l'encàrrec i n'ha fet vint reproduccions. 

Publicat 03/04/2019, Torelló - Societat
el-penjador-que-gaudi-va-fer-per-la-casa-calvet-es-produeix-a-torello

El penjador reproduït a Torelló. (Foto: Carles Ribas).

La torneria Romans de Torelló ha fabricat vint reproduccions del penjador que Gaudí va fer per la Casa Calvet de Barcelona. Es tracta d’un encàrrec fet per l’empresa de disseny BD amb l’objectiu d’incloure’l al seu catàleg de reproduccions de mobiliari de Gaudí. Aquest element de decoració el va crear l’artista l’any 1903 i és una peça que es troba a l’arxiu de la Càtedra Gaudí de la UPC que dirigeix Juan José Lahuerta. El propietari de la Torneria Romans, Manel Romans, va explicar dilluns al programa ‘Magatzem Magazín’ de Ràdio Ona com els va arribar l’encàrrec.  

Es creu que el penjador “era una peça única que estava col·locada al despatx del senyor Calvet”. La seva particularitat és que “és molt petit”, ja que fa 25 centímetres i pesa un quilo. Romans assenyala que el treball per a reproduir-lo “ha estat molt artesanal, ja que s’ha fet a mà” i que han tingut “certes dificultats durant el procés de fabricació”. El penjador és de fusta de roure i “tot i que sembla d’una sola peça, està fet amb dues parts que després hem enganxat i està fet a contraveta”. Té un preu de 850 euros més IVA. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació