Comencen les obres de remodelació del carrer de la Pau

Per raons de seguretat de l'obra i la mobilitat s'ha decidit tancar l'accés per la plaça Sant Fortià. 

Publicat 20/04/2021, Torelló - Obres
dilluns-comencen-les-obres-de-remodelacio-del-carrer-de-la-pau

Aquest dilluns van començar les obres de remodelació i millora de l’accessibilitat del carrer de la Pau que tindrà un termini d’execució de dotze setmanes. Per tant, la previsió és que a començaments de juliol finalitzin. L’actuació consistirà en la substitució de la canonada d'aigua potable de la vorera més propera al riu. Aquesta vorera, que ara és de 80 centímetres d'amplada, es farà tota nova i s'ampliarà fins a 1 metre i 70 centímetres. L'altra vorera es repassarà i s'ampliarà en tres trams concrets. A més, es faran nous els tres passos de vianants, que seran adaptats. El que està situat davant del Museu de la Torneria serà elevat, per obligar a una circulació més lenta dels vehicles. L'obra es completarà, a nivell de superfície, asfaltant de nou tota la calçada. El regidor d’Urbanisme, Adrià Jaumira, explica que “els veins han daccedir per l’horta de can Bassa ja que finalment per raons de seguretat de l’obra i la mobilitat s’ha decidit tancar l’accés per la plaça Sant fortià”.

Les obres van ser adjudicades per concurs públic a l'empresa Arenes i Graves Castellot, que hi treballarà de dilluns a divendres, de 8 del matí a 6 de la tarda. Durant aquest interval, el carrer quedarà tallat al trànsit i fora d'aquest horari només es permetrà l'accés amb vehicle dels veïns. També s'ha habilitat un aparcament provisional a la zona de la Torre Vidal per quan les obres no permetin estacionar els vehicles dels veïns als seus garatges. Les alternatives de trànsit als carrers del voltant estaran senyalitzades per l’empresa encarregada de les obres.L'actuació tindrà un cost pressupostat de 147.291,64 euros.

Per altra banda, una vintena de veïns van acudir a la reunió telemàtica informativa que es va fer dimecres al vespre en què es van explicar els detalls de l'obra i es van resoldre dubtes. La trobada va comptar amb la presència de l'alcalde, Marçal Ortuño; el regidor de Serveis Territorials, Adrià Jaumira; i personal dels serveis tècnics de l'Ajuntament. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació