Davallada de públic a la 22a edició del Festus

La calor i la celebració d'altres festivals en diferents punts de Catalunya n'han estat els causants. 

Publicat 08/07/2019, Torelló - Cultura
davallada-de-public-a-la-22a-edicio-del-festus

La Cia. Trasla2. (Foto: Festus).

La 22a edició del Festus-Festival d’Arts al carrer celebrat divendres i dissabte passat a Torelló ha estat marcada per la calor. Això juntament amb el fet de coincidir amb festivals de renom com el Cruïlla de Barcelona, el Canet Rock o el Vida Festival de Vilanova i la Geltrú ha fet que hi hagués una “davallada de públic” respecte fa dos anys. El coordinador del Festus, Blai Marginedas, diu que “ara ens haurem d’asseure amb la comissió per valorar-ho i prendre la decisió de mantenir o canviar les dates”. Tot i això, Marginedas es mostra “content” de com ha funcionat i destaca que les altes temperatures de dissabte a la tarda van fer “que a la gent els costés sortir al carrer” i, per tant, lamenta que els primers espectacles que es van realitzar “no van comptar amb gaire públic”. El concert de la cantautora Sofia Viola als Jardins Vicenç Pujol no es va poder escoltar en la seva totalitat per culpa de la pluja i es va haver de suspendre. Pel que fa a la proposta WeFear a càrrec de Jordi Duran i Eva Marichalar-Freixa, al pati de La Cooperativa, “només va poder fer el seu segon passi” i la gent de la primera sessió es va haver de recol·locar a la segona. Després de la pluja el públic assistent va incrementar, sobretot, “en el concert de Joan Colomo i Mavica” a la plaça Vella. 

També cal ressaltar els espectacles de circ ‘Flou Papagayo’ de la companyia catalana Mumusic Circus que va combinar equilibri, patinatge i suspensió capil·lar que es va poder veure divendres a la plaça de la Vila, així com el que va oferir dissabte la companyia Les Invendus també al mateix emplaçament. Una de les novetats d’enguany va ser el canvi d’ubicació de l’espai Delicatesse que es va situar als Jardins Vicenç Pujol així com els concerts de l’OFF que es van traslladar al pàrquing de l’Arxiu. El coordinador del Festus assenyala “que s’ha d’acabar de valorar”, però que el de l’Arxiu “queda més recollit”. 

Pel que fa ‘L’hora del pati’ de l’Escola d’Arts Plàstiques “va agradar” i per això des del Festus desitgen que de cara l’any vinent “tornin a col·laborar”. La iniciativa va consistir en presentar 4 propostes d’arts visuals sobre aquest lema. Les que més èxit van tenir van ser la d’Anna Irina Russell que va convidar a jugar a The Cocount Effect, una proposta d’art relacional on 2 taules de ping-pong van ser intervingudes de manera que quan la pilota tocava a la taula es llançava un efecte de so. I A Tres: un anglès, un francès i un català, Rafael G.Bianchi, que va instal·lar un gronxador amb les tres barres superiors disposades en forma de Y, de manera que les tres persones que es gronxaven havien de seguir sempre el mateix ritme per tal de no topar. Primo Gabbiano va col·locar una doble instal·lació sonora on, per una banda, hi havia diversos megàfons repartits pel casc antic que van fer sonar l’alarma del pati i, per l’altra, l’emissió d’un programa de ràdio farcit dels típics i tòpics rumors que s’escampen als patis de les escoles. Per últim, Forever Floating Bubbles va recrear el famós quadre de Le Déjeuner sur l’herbe d’Eduard Manet, convidant a berenar tots els assistents. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació