Alumnes del Marta Mata participen als tallers didàctics que organitza l'Arxiu Municipal

Properament hi prendran part també escolars de 1r de Batxillerat de l’IES Cirvianum.

Publicat 25/10/2019, Torelló - Cultura
alumnes-del-marta-mata-participen-als-tallers-didactics-que-organitza-l-arxiu-municipal

Un dels documents treballats. (Foto: Ajuntament de Torelló).

Un total de dos grups de 23 alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Escola Marta Mata van participar en els taller didàctics sobre els documents d’arxiu i les fonts d’informació organitzats per l’Arxiu Municipal de Torelló. Ho van fer els dos dimecres 16 i 23 d’octubre. 

Les visites d’escolars al servei de l'Arxiu Municipal s’han anat consolidant com activitats estables dels centres educatius del municipi i han proliferat en els últims anys. En aquesta ocasió, el taller ‘Els documents d’arxiu com a fonts per a la història’, està dirigit a alumnes de secundària i pròximament hi participaran també escolars de 1r de Batxillerat de l’IES Cirvianum. Es tracta d'un taller didàctic dedicat a les fonts d’informació i els documents d’arxiu com a fonts de la història, organitzat des del mateix servei i que es va desenvolupar a la Biblioteca Dos Rius. Per grups, els alumnes van descriure, observar i qüestionar una mostra de documents de l’arxiu. També van proposar línies d’investigació i recerca. Entre els documents treballats destacava el programa de la Festa Major de l’any 1936, el projecte Bladó per a la construcció d’un edifici per a l’Ajuntament i una escola de l’any 1866, un expedient amb motiu de les queixes per a l’autorització de la processó de Setmana Santa, una fotografia de la campanya del referèndum de l’Estatut d’autonomia de 1979 i un article de la Veu del Ter. El taller va finalitzar amb una visita a les instal•lacions de l’arxiu.

Des de l'Arxiu Municipal valoren molt positivament aquestes activitats didàctiques que pretenen fomentar el coneixement d'aquest servei, l’apropament als alumnes de les fonts d’informació i els seus usos, i alhora conscienciar de la importància del patrimoni documental com a testimoni de la història del municipi.     

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació