47 alumnes del Cirviànum s'examinen de la selectivitat

Les proves es realitzen des de dimarts i finalitzaran divendres amb les assignatures de modalitats pendents. 

Publicat 10/06/2021, Torelló/Vic - Ensenyament

Un total de 47 alumnes de l’Institut Cirviànum de Torelló s’examinen aquesta setmana de les Proves d’Accés a la Universitat, la coneguda selectivitat, a la Universitat de Vic. Les proves es realitzen des del passat dimarts i fins aquest divendres. Com cada any les PAU es van iniciar dimarts amb les proves obligatòries com la Llengua i Literatura Castellana i dues matèries específiques segons la modalitat del batxillerat que ha cursat l’estudiant. El segon dia va ser el torn de la Llengua Catalana i Llengua Estrangera i una altra de les que tenen una ponderació específica per cada grau universitari. El tercer dia es van examinar d’Història i dues matèries més, mentre que divendres estarà dedicat a les assignatures de modalitat pendents, amb cap examen obligatori. La coordinadora de Batxillerat de l’IES Cirviànum de Torelló, Laia Berenguer, explica que “aquest és l’any en què he vist els alumnes menys nerviosos”, un fet que atribueix “al curs estrany que hem viscut” i que ha estat “molt dur” tant pels mateixos estudiants com pels professionals que es dediquen a l’educació”. A diferència de la selectivitat de l’any passat, enguany els alumnes han hagut de portar posada tota l’estona la mascareta quan l’any passat “un cop asseguts a l’aula se la podien treure”. Un fet però que no els ha suposat cap problema perquè “ja estan acostumats a portar-la posada”.

La nota obtinguda del batxillerat val un 60%, mentre que la fase general de les PAU val un 40%, sempre que l’alumne obtingui una qualificació mínima de 4 en la mitjana dels cinc exàmens que integren la fase general. En la fase específica, els estudiants podran examinar-se de fins a tres matèries de modalitat. Amb les dues millors qualificacions, un cop ponderades, es calcula la nota d'admissió, que pot arribar fins als 14 punts. Els resultats de la selectivitat es podran consultar a partir del 25 de juny al portal d’Accés a la Universitat.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació