180 joves d'Osona han utilitzat el Bus Nit

Es tracta del servei de transport nocturn que va traslladar els joves de Torelló als seus municipis.

Publicat 11/03/2019, Torelló - Societat

Un total de 180 joves van utilitzar el servei de Bus Nit per tornar a casa després del Carnaval de Torelló. La iniciativa del Consell Comarcal d’Osona i l’Ajuntament de Torelló va prestar el passat dissabte 2 de març el servei de transport nocturn a la població jove d’Osona. Un 50% dels usuaris eren noies i la resta nois. 

El BusNit és un programa consolidat, mancomunat entre el Consell Comarcal i els ajuntaments d’Osona que ofereix un servei d’autobús a la nit a joves dels municipis de la comarca que per motius d’oci es desplacen a poblacions veïnes. L’objectiu del programa és donar resposta al problema de mobilitat que presenta el col•lectiu jove i, alhora, reduir la sinistralitat a la carretera. 

Enguany també s’ha treballat la campanya de prevenció ‘Per Carnaval tot s’hi val? Passa-t’ho bé sense passar-te!’, conjuntament amb l’Ajuntament de Torelló. Amb la inscripció al bus es va repartir a tots els participants un braçalet que donava accés a aigua gratuïta als diferents esdeveniments del carnaval, a les barres de la festa i als establiments identificats. Alhora, es va fer extensiu un full de recomanacions amb informació útil i explicativa de la campanya, com per exemple dels punts liles, espais d’informació, prevenció, detecció i actuació davant les violències masclistes.
El passat cap de setmana es va facilitar el transport dels joves a  30 municipis: Alpens, Balenyà, Calldetenes, Centelles, Folgueroles, Lluçà, Montesquiu, Olost, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Roda de Ter,  Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Martí de Centelles, Sant Quirze de Besora, Sant Pere, Sant Vicenç, Santa Eulàlia de Riuprimer, Santa Eugènia de Berga, l’Esquirol, Les Masies de Voltregà, Lluçà, Sora, Seva, Taradell, Tona, Vic, Vidrà i Viladrau.

Tot això suposa minimitzar el risc d’accidents, tant a les carreteres principals d’Osona que passen pels punts neuràlgics de la comarca com a les carreteres que vertebren les poblacions més petites. Han pogut utilitzar el servei els joves de la capital de la comarca, Vic, però també jovent de poblacions més petites com ara Vidrà, Viladrau, Alpens o Sora on determinats serveis no arriben.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació