17 santperencs participen al programa d’alfabetització 'Lletres per Tothom' del Consell Comarcal d’Osona

L’objectiu bàsic del programa és facilitar l’alfabetització a persones que, en origen, no tenen domini de la lectoescriptura 

Publicat 30/09/2019, Sant Pere - Societat
17-santperencs-participen-al-programa-d-alfabetitzacio-lletres-per-tothom-del-consell-comarcal-d-osona

A l'esquerra, l’alcalde de Roda de Ter, Albert Serra, i a la dreta, el vecepresident segon i conseller responsable del Servei d’Acollida i Integració, Pere Medina. (Foto: Consell Comarcal Osona).

17 santperencs participen al programa d’alfabetització ‘Lletres per tothom’ del Consell Comarcal d’Osona que va començar la setmana passada. L’objectiu bàsic del programa és facilitar l’alfabetització a persones que, en origen, no tenen domini de la lectoescriptura i es porta a terme a Sant Pere, Calldetenes i Roda de Ter durant el curs 2019-2020. Els cursos es realitzen als municipis on el Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona, a través del Servei de primera acollida, detecta col•lectius de persones analfabetes que requereixen programes especials d’alfabetització per tal d’avançar en el seu camí cap a la integració i compta amb el suport de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya. Els cursos tenen una durada de 120 hores i la formació va a càrrec del Centre formatiu Traça, experts en alfabetització de persones adultes.

Els programes formatius d’acollida del Consell Comarcal tenen en compte la diversitat de nivells de l’alumnat, pròpia de municipis petits i, a través d’una prova de nivel inicial, dissenyen un programa curricular individual que els permet avançar en l’aprenentatge de la llengua catalana i en la millora de la lectura i l’escriptura, malgrat l’heterogeneïtat del grup. A més, el programa treballa a partir de centres d’interès que promouen el coneixement de l’entorn del municipi i de la comarca.

En el conjunt dels tres municipis hi participen 55 alumnes, la majoria dones d’origen amazic que no van tenir l’oportunitat d’escolarització de petites, però també persones d’altres col·lectius que volen millorar la lectura, l’escriptura o la llengua. En el cas de Sant Pere hi prenen part 16 dones i un home. 

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació