inici contacte avís legal
Diumenge, 21 d'Octubre de 2018
notíciestop músicaprogramacióprogramació setmanaltarifesa la carta

La 36a edició del Festival BBVA de Cinema de Muntanya rep la segona xifra més alta de pel.lícules inscrites
Cultura - Torelló - 11/10/2018

El Festival BBVA de Cinema de Muntanya celebra del 16 al 25 de novembre la seva 36a edició a Torelló i "ho fa amb la segona millor xifra de pel·lícules inscrites de la seva història", segons va explicar el director del certamen, Joan Salarich, aquest dimecres durant la roda de premsa. S'han presentat un total de 139 produccions cinematogràfiques, de les quals 46 optaran a la Flor de Neu d'Or. Provenen de 24 països diferents com França, Itàlia, Alemanya, Estats Units, Canadà, Austràlia, Rússia o Nova Zelanda. Una de les novetats d'aquest any és que el festival "vol potenciar la presència femenina" i per primera vegada, "13 de les pel·lícules estan dirigides o protagonitzades per dones".

Salarich va destacar les produccions del campió del món en snowboard Xavier de la Rua, del premiat a França i candidat als Òscar l'any 2000 Eric Valli, l'escaladora Sthep Davis, Anne i Eric Lapied o Tamara Lunger. La torellonenca Clàudia Galícia estrenarà una producció al Festival protagonitzant un documental.

El pressupost del certamen és de 153.000 euros que ha permès, segons el director, "fer un festival amb novetats respecte les altres edicions i que es tradueixen, sobretot, en la comunicació". Per exemple, la Patagònia serà l'eix vertebrador del Festival. Aquest territori de l'Amèrica del Sud encetarà l'edició amb un espectacle inaugural inèdit i centrarà 2 de les 4 exposicions. Es podran veure al foyer del Teatre Cirvianum i al Casal Parroquial. Un any més, hi haurà la sessió de natura i muntanya, neu extrem i la sessió +Xtrem. La Biblioteca Dos Rius acollirà, per tercer any consecutiu, propostes diàries com el planetari ?Explorant més enllà dels límits', la conferència ?Patagònia, per la ruta 40', l'hora del conte o un taller d'escriptura. Una de les novetats dins la programació familiar és ?Puck Caravana', una caravana que s'instal·larà el primer diumenge a la plaça Nova i en què deu nens i nenes tindran l'oportunitat d'entrar-hi i veure projeccions de 10 minuts que els més petits podran haver escollit prèviament.

El Festival retrà homenatge a la figura d'Aldo Audisio, que durant quatre dècades ha estat al capdavant del Museu Nacional de Muntanya de Torí i és el coordinador de la Internacional Alliance for Mountain Film. Audisio rebrà el 24 de novembre la Flor de Neu d'Honor a mans del director Joan Salarich en l'acte de clausura.

Pel que fa el jurat estarà format per Montserrat Armengou, Ricard Belis, Sergi Lara, Pau Ortíz i Francesc Vilallonga.

La dissenyadora torellonenca Íngrid Picanyol agafa el relleu de Josep Jaumira i ha creat la imatge gràfica del Festival. S'ha fixat en els dibuixos codificats amb els que es pintaven els cossos els membres de la tribu dels Selk'nam, els indígenes que vivien a la Patagònia, durant els rituals de Hain. Ha realitzat vuit cartells diferents i els dibuixos també es podran contemplar a la façana del Cirvianum de manera inèdita.

Finalment, l'alcalde de Torelló, Santi Vivet, va aprofitar l'acte de presentació de la 36a edició del Festival per acomiadar-se com a president de la Fundació, ja que va recordar que "no em presentaré en les properes eleccions municipals". Vivet va agrair "la feina incansable que es fa cada any des de l'organització" i va destacar que "durant els 8 anys de col·laboració hi ha hagut moments de dificultats, però tots hem tingut clar que calia treballar amb un objectiu comú que és potenciar el festival". A l'acte també hi va assistir la directora de la fundació Antigues Caixes Catalanes, Belén Latorre, i Jaume Freixas, director de Torelló BBVA.


La 36a edició del Festival BBVA de Cinema de Muntanya rep la segona xifra més alta de pel.lícules inscrites
La presentació es va fer a la sala d'actes de Can Parrella.

EN DIRECTE
Conectar a l'emissió en directe
Ara fem...
1
Imagine Dragons
Zero
2
Little Mix & Nicky Minaj
Woman Like Me
3
Shawn Mendes
Under Pressure
4
Veil
What Happens Next
5
The Black Eyed Peas
Big Love
6
Paul Mc Cartney
Fuh You
7
Ariana Grande
Breathin
8
Mark Knopfler
Good on You Son
9
The Struts & Kesha
Body Talks
10
Muse
Something Human
Ajuntament de Torelló
Diputació de Barcelona
Teatre Cirvianum
Ràdio Ona - Plaça Nova, 11, baixos - 08570 Torelló. - Tel. 93 850 44 56