inici contacte avís legal
Diumenge, 21 d'Octubre de 2018
notíciestop músicaprogramacióprogramació setmanaltarifesa la carta

La Dos Rius fomenta la lectura a les escoles amb diverses activitats
Cultura - Torelló - 10/10/2018

La Biblioteca Dos Rius de Torelló treballa en un projecte per fomentar la lectura a les escoles. Per això ofereix un seguit d'activitats a tots els centres educatius del municipi, des de P2 fins a ESO. 'Parem taula' és el títol de la proposta adreçada al curs de segon de primària que consisteix "en parar la taula a les escoles perquè tastin el que els pot agradar llegir", segons explica Sònia Martínez, de l'entitat. "Es seleccionen unes trenta lectures i es fa un símil entre la lectura i el menjar", afegeix. I és que "per saber si t'agrada o no s'ha de tastar, no totes les lectures són iguals". Les lectures es deixen durant un trimestre a l'escola perquè els alumnes les puguin llegir.

Pel que fa al cicle superior s'organitzen tallers de poesia. Els alumnes de 5è de primària treballen la veu i la recitació, en una activitat dirigida per la poeta Anna Miralpeix, mentre que els de 6è fan un taller de lectura en veu alta que després emeten i enregistren des de Ràdio Ona. Aquest any, com a novetat, "també ho faran els alumnes de 5è", comenta Ester Granados, directora de la Biblioteca. Els alumnes de 3r i 4rt participen en un Club de Lectura i se'ls ofereix la possibilitat de prendre part en el Premi de Literatura 'Atrapallibres', organitzat pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, en què el jurat "són els mateixos lectors".
Des de la Biblioteca Dos Rius també es fa una selecció de lectures per a 1r i 2n d'ESO i l'activitat ?Debat a bat', una iniciativa de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació, que a partir dels àlbums il·lustrats fomenta la participació i el pensament crític dels joves. Aquesta proposta ja es va fer l'any passat a l'Escola Rocaprevera i el Marta Mata.

Altres de les activitats que es porten a terme són, per exemple, a P1 ?La maleta viatgera' i des de P2 fins a P5 l'hora del conte.


EN DIRECTE
Conectar a l'emissió en directe
Ara fem...
1
Imagine Dragons
Zero
2
Little Mix & Nicky Minaj
Woman Like Me
3
Shawn Mendes
Under Pressure
4
Veil
What Happens Next
5
The Black Eyed Peas
Big Love
6
Paul Mc Cartney
Fuh You
7
Ariana Grande
Breathin
8
Mark Knopfler
Good on You Son
9
The Struts & Kesha
Body Talks
10
Muse
Something Human
Ajuntament de Torelló
Diputació de Barcelona
Teatre Cirvianum
Ràdio Ona - Plaça Nova, 11, baixos - 08570 Torelló. - Tel. 93 850 44 56