inici contacte avís legal
Divendres, 16 de Novembre de 2018
notíciestop músicaprogramacióprogramació setmanaltarifesa la carta

El Marta Mata inicia el curs sense els mòduls de secundària pel retard de la Generalitat
Ensenyament - Vall del Ges - 12/09/2018

Prop de 3000 alumnes han començat aquest dimecres el curs escolar a la Vall del Ges.

L'Institut-escola Marta Mata inicia el curs sense tenir els mòduls de secundària que el Departament d'Ensenyament havia d'instal·lar aquest estiu i on s'hi havia de col·locar la seixantena d'alumnes d'ESO. El motiu, segons el mateix Departament, és "a causa de l'aplicació del 155". Tot i això, asseguren que durant el primer trimestre el centre ja podrà disposar-ne. Per tant, els alumnes de primer i segon d'ESO s'instal·laran a la primera planta principal i els de tercer d'ESO al mòdul que ja té el centre. Són 500 els alumnes que estudiaran al centre i el nombre de professors augmentaran "ja que hi ha un creixement per la banda de secundària", expliquen.

La principal novetat de l'Escola Fortià Solà és el grup de Suport Intensiu d'Escolarització Inclusiva (SIEI), única a tot Torelló. Això significa que es dota el centre d'una mestra i una educadora d'educació especial "amb la finalitat de donar un entorn normalitzat i les mateixes oportunitats curriculars a alumnes amb necessitats educatives especials", segons la directora, Irene Hernández. El curs va començar dijous passat amb la xerrada inaugural a càrrec de la mestra Helena Tolosa. Són 440 els alumnes que aquest curs estudiaran a l'escola, 139 a l'educació infantil i 301 a primària.

A l'Escola Rocaprevera són 300 els alumnes i 30 els professors que han iniciat el nou curs escolar. Algun dels projectes que treballaran són 'L'impuls a la Lectura' i per això s'organitzaran diferents accions segons l'edat. En aquest sentit participaran per primera vegada en el Mètode Pacball de lectura, on ja hi prenen part altres escoles de la comarca "i que està donant molts bons resultats", segons explica la directora, Marta Valls. També "implicarem les famílies perquè participin i col·laborin amb el procés lector", afegeix. Una altra de les propostes és que "cada curs programarà un seguit d'activitats per aconseguir tenir una escola amb espais tranquils". De fet, seran "els mateixos alumnes qui detectaran la necessitat i faran propostes de millora i a finals de curs s'avaluaran els resultats". Tot plegat amb l'objectiu que hi hagi "més participació dels alumnes en la presa de decisions de l'escola per millorar-ne el seu funcionament". El centre segueix formant part d'Escolanova21 i consolida la seva participació a la Lego League i al Congrés de Robòtica de la Uvic. Pel que fa a secundària s'han canviat algunes de les assignatures optatives. Les més destacades són 'Philosophy' en anglès i Cultura Científica. I a ESO aquest curs començaran el treball de 'Projectes per Àmbit'.

425 alumnes comencen el curs al Sagrats Cors. I ho faran després de les reformes que s'han fet al centre on s'ha reformat el pati que disposarà de dues porteries noves, les aules del cicle inicial, la instal·lació d'un nou sistema de calefacció o s'han comptar dues pissarres digitals.

A l'Escola Vall del Ges comenten que "no hi ha cap novetat, tot i que s'estan preparant aules noves i projectes". El curs ha començat amb 185 alumnes.

I a l'Institut Cirvianum prop de 600 alumnes estudiaran al centre. 318 ho faran a ESO i la resta als cicles formatius. Una xifra "que no és del tot exacte" ja que les inscripcions "encara estan obertes", assenyalen. Les novetats són que a primer d'ESO "es començarà a treballar amb projectes" i faran les ciències socials "amb la llengua anglesa".

A Sant Vicenç, l'Escola Lloriana arrenca el curs amb 158 alumnes i amb el projecte Filosofia 3/18, destinat als alumnes dels 3 als 18 anys i que consisteix "en una iniciació a la filosofia". Durant l'estiu s'han reformat diversos espais com els lavabos de P4 del primer pis, s'ha creat una aula que s'anomena 'Petita biblioteca' que continuarà acostant la lectura als més petits. També començaran a treballar "per projectes", diu el director, Pep Artero.

Finalment, l'escola Xandri de Sant Pere disposarà de nous espais com per exemple, la renovada galeria que servirà per a la docència del centre i on també s'hi ha posat parquet, s'ha fet el sostre nou i s'han canviat els tancaments. Aquest curs engega el nou projecte pedagògic que treballa per a projectes en tots els cursos. El cicle infantil es traslladarà a la planta baixa, zona on s'han fet dues aules a la sala polivalent, s'ha pintat i s'ha fet un lavabo.


EN DIRECTE
Conectar a l'emissió en directe
Ara fem...
Ona Musical
1
Muse
Pressure
2
Carly Rae Jepsen
Party For One
3
Ian Brown
First World Problems
4
Dua Lipa & Blackpink
Kiss & Make Up
5
Shawn Mendes
Under Pressure
6
Little Mix & Nicky Minaj
Woman Like Me
7
James Arthur
Empty Space
8
Zara Larsson
Ruin my life
9
Leon Bridges
If It feels good then...
10
Imagine Dragons
Zero
Ajuntament de Torelló
Diputació de Barcelona
Teatre Cirvianum
Ràdio Ona - Plaça Nova, 11, baixos - 08570 Torelló. - Tel. 93 850 44 56