inici contacte avís legal
Dilluns, 19 de Novembre de 2018
notíciestop músicaprogramacióprogramació setmanaltarifesa la carta

La beca Segimon Serrallonga recau a un projecte que vol estudiar la influència de Wagner en el catalanisme dels segles XIX i XX
Cultura - Torelló - 10/07/2018

Òscar Ferrer, de Barcelona, s'ha emportat l'onzena edició de la beca Segimon Serrallonga per a l'ampliació d'estudis en universitats estrangeres. Gràcies a ella podrà estudiar la influència de Wagner en el catalanisme dels segles XIX i XX a la universitat d'Edinburg, a Escòcia. Ferrer va llicenciar-se en Història i Humanitats i, de fet, el seu treball de final de Grau ja va centrar-se en aquesta temàtica. Els 8000 euros de la beca li permetran cobrir el desplaçament, la matrícula i les despeses d'allotjament i manutenció. En total, aquest any s'han presentat 12 treballs a la beca.

L'acte es va celebrar dissabte a la sala noble de Can Parrella i va comptar amb una conferència ?La beca és meva i ara què'' a càrrec de Marina Font, sociòloga i guanyadora de la beca l'any 2014. Tant Font com el guanyador de la beca van ressaltar "la importància de l'aprenentatge i del coneixement". Per la seva banda, l'alcalde, Santi Vivet, va destacar l'enriquiment humà que comporta l'ampliació dels estudis a l'estranger: "anar a un altre país a estudiar, és una oportunitat per conèixer noves llengües, cultures i tradicions, i anar carregant la motxilla d'aprenentatges i vivències inoblidables". Vivet també va agrair la col?laboració de l'Aula Segimon Serrallonga de la Universitat de Vic ? Universitat Central de Catalunya i a la Xarxa Vives d'Universitats, als membres del jurat, i als responsables de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament.

La Comissió de Selecció va estar formada per Santi Vivet, alcalde de Torelló, en qualitat de president; Núria Güell, regidora de Cultura, com a secretària; Rosa Sayós, filòloga i professora de la UB; Anna Palomo, doctora en Història de l'Art i professora de la UVicUCC; Montserrat Bacardí, doctora en Filologia i professora de la UAB; Imma Ollich, doctora en Història i Arqueologia Medieval i professora emèrita de la UB; Felip Vidal, doctor en comunicació audiovisual i publicitat, director de l'Escola d'Art i Superior de Disseny (EASD) de Vic i professor col·laborador de la UOC; i Ramon Farrés, doctor en traducció i professor de la UAB.


EN DIRECTE
Conectar a l'emissió en directe
Ara fem...
Ona Musical
1
Muse
Pressure
2
Carly Rae Jepsen
Party For One
3
Ian Brown
First World Problems
4
Dua Lipa & Blackpink
Kiss & Make Up
5
Shawn Mendes
Under Pressure
6
Little Mix & Nicky Minaj
Woman Like Me
7
James Arthur
Empty Space
8
Zara Larsson
Ruin my life
9
Leon Bridges
If It feels good then...
10
Imagine Dragons
Zero
Ajuntament de Torelló
Diputació de Barcelona
Teatre Cirvianum
Ràdio Ona - Plaça Nova, 11, baixos - 08570 Torelló. - Tel. 93 850 44 56