inici contacte avís legal
Dimecres, 26 de Setembre de 2018
notíciestop músicaprogramacióprogramació setmanaltarifesa la carta

El Festus presenta la seva edició més internacional
Cultura - Torelló - 06/07/2018

El FESTUS- Festival d'arts al carrer arribarà aquest cap de setmana, concretament aquest divendres i dissabte, a Torelló desplegant la seva 21ª edició amb actuacions de circ, dansa, teatre música i arts visuals. L'edició comptarà amb un total de 28 propostes que es concentraran en un cap de setmana, sis més que l'edició anterior, després que la crisi econòmica afectés al cartell del festival. La programació es distribuirà en cinc espais diversos del casc antic de Torelló: la paça Vella, la plaça de la Vila, la plaça Nova, el Delicatessen, a l'aparcament del carrer Capsavila, i els jardins Vicenç Pujol. L'alcalde, Santi Vivet, comenta que es tracta ja d'un festival "consolidat, amb més de vint anys d'experiència" amb espectacles de qualitat i per a tots els públics. Segons el tècnic de Cultura de l'Ajuntament de Torelló, Pep Tines, aquesta és una de les edicions "més internacionals".

Destaca la presència de la companyia francesa Madam'Kanibal i també de la resta de l'estat espanyol com la companyia valenciana Maduixes, "que ha voltat per tot el món", els bascos Trapu Zaharram, "pioners de teatre de carrer", Old Captain i Jardin de la Croix, de Madrid o Diminuto Teatro Sobre Ruedas, entre d'altres.

Per la seva banda, també hi haurà la marca d'artistes locals com el pianista osonenc d'Oques Grasses, Joan Borràs, que versiona amb sintetitzadors cançons de Bon Iver, el ballarí de l'Esquirol Àngel Duran que interpretarà fragments del solo amb què va guanyar el premi Internationales al Solo Tanz Theatre Festival de Stuttgart (Alemanya), el grup de ballarines la XARXA, i el dj torellonenc Krazi Zent.

Com a novetat, a la programació s'hi afegirà el cicle expositiu Factors de l'Escola d'Arts Plàstiques de Torelló. Sota el lema 'Expressió de llibertat', els artistes Arnau Musach, Exabrupto, Jordi Arévalo i Roxanne Robinson i Octavi Serra crearan un total de sis instal·lacions visuals. Elisenda Soler, directora de l'Escola d'Arts Plàstiques de Torelló, diu que es tracta d'artistes que "que treballen la instal·lació pública" i que "parlen de diversos temes com els drets humans i del color groc i de la seva prohibició a través de l'objecte".

La 21a edició ha apostat per un disseny de cartell que juga amb el símil "d'obra artística i obra urbana". Segons el coordinador Blai Marginedas, "buscàvem elements del carrer que ens servissin per vestir els espais" dels festival".

El pressupost d'enguany del Festus ha estat de 54.000 euros, als quals s'hi han sumat 3000 euros més del cicle Factors. Aquesta darrera xifra la va haver d'avançar l'Ajuntament ja que la subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat estava pendent del desbloqueig de l'article 155.


EN DIRECTE
Conectar a l'emissió en directe
Ara fem...
1
Imagine Dragons
Zero
2
Veil
What Happens Next
3
Mala Rodriguez & Stylo
Contigo
4
The Black Eyed Peas
Big Love
5
Paula Valls
Monsters
6
Paul Mc Cartney
Fuh You
7
Ariana Grande
Breathin
8
Mark Knopfler
Good on You Son
9
The Struts & Kesha
Body Talks
10
Muse
Something Human
Ajuntament de Torelló
Diputació de Barcelona
Teatre Cirvianum
Ràdio Ona - Plaça Nova, 11, baixos - 08570 Torelló. - Tel. 93 850 44 56