inici contacte avís legal
Diumenge, 19 d'Agost de 2018
notíciestop músicaprogramacióprogramació setmanaltarifesa la carta

Una seixantena d'alumnes de la Vall del Ges i Orís inicien la selectivitat aquest dimarts
Ensenyament - Vall del Ges/Orís - 12/06/2018

Una seixantena d'alumnes de batxillerat de la Vall del Ges i Orís han iniciat aquest dimarts els exàmens de selectivitat que s'allargaran fins dijous. A les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) s'hi ha presentat 32 alumnes de l'institut Cirviànum de Torelló i 25 joves més de la Vall del Ges i Orís que han cursat el batxillerat a La Salle de Manlleu. Com ja és habitual, els alumnes s'examinaran a les aules de la Universitat de Vic. Les proves d'accés es divideixen en dues fases: la fase general, que és obligatòria i consta de cinc exàmens, i la fase específica, que és opcional pels estudiants i serveix per apujar nota.

La selectivitat ha començat aquest matí amb l'examen de castellà i ha continuat amb el de català. A la tarda hi hauran les proves de les matèries optatives com economia de l'empresa, història de la filosofia, química, anàlisi musical, dibuix tècnic i literatura castellana. Segons Laia Berenguer, coordinadora de batxillerat de l'institut Cirviànum, els exàmens de català i castellà "han estat assequibles" i els alumnes "han tingut molt bones sensacions".

Dimecres al matí serà el torn de la resta de matèries de la fase general, com història i llengua estrangera. A la tarda, hi hauran els exàmens optatius de ciències de la terra i medi ambient, fonaments de les arts, matemàtiques aplicades a les ciències socials, electrotècnica i història de l'art.

Les proves finalitzaran dijous amb els exàmens optatius de física, geografia, dibuix artístic, llatí, matemàtiques, biologia, cultura audiovisual, grec, disseny, literatura catalana i tecnologia. Els alumnes podran consultar els resultats de les proves el 27 de juny a través del portal accesuniversitat.gencat.cat.
EN DIRECTE
Conectar a l'emissió en directe
Ara fem...
1
Muse
Something Human
2
Bebe
Corazon
3
Chelsea Boots
This Roof is burning
4
Arianna Grande
God is a woman
5
The Chainsmokers & Emily Warren
Side Effects
6
Logic & Ryan Tedder
One Day
7
The Carters
Apeshit
8
Justin Timberlake
Soulmate
9
Drake
In my feelings
10
Florence & the machine
Hunger
Ajuntament de Torelló
Diputació de Barcelona
Teatre Cirvianum
Ràdio Ona - Plaça Nova, 11, baixos - 08570 Torelló. - Tel. 93 850 44 56