inici contacte avís legal
Diumenge, 23 de Setembre de 2018
notíciestop músicaprogramacióprogramació setmanaltarifesa la carta

Joan Salarich deixa el càrrec de president a la IAMF
Societat - Torelló - 12/03/2018

El director del Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló, Joan Salarich, ha deixat la presidència de la International Alliance for Mountain Film (IAMF). El torellonenc no s'ha presentat a la reelecció del càrrec el passat 1 de març, quan ho va comunicar oficialment en la darrera reunió que l'associació va celebrar a Liubliana, a Eslovènia, per renovar la junta directiva. Després de sis anys al capdavant, Salarich assegura que "volem deixar pas als nous membres que s'han incorporat a l'associació". Afegeix que "estem molt satisfets de la feina ben feta en una entitat que no ha parat de créixer en els últims anys".

El torellonenc és un dels vuit membres fundadors quan l'any 2000 es va crear l'entitat, i des dels inicis va formar part de la junta directiva. Abans d'assumir la presidència el 2012, Salarich havia ocupat el lloc de vicepresident durant sis anys. La nova junta està presidida per director del certamen Mendi Film Festival de Bilbao, Javier Baraiazarra. Actualment la International Alliance for Mountain Film compta amb 24 integrants i amb representació de gairebé tots els continents.

Els principals objectius de l'associació són els de promocionar, defensar i conservar la cinematografia de muntanya. Entre els projectes més rellevants que ha dut a terme, destaquen la participació en l'edició del Diccionari del Cinema de Muntanya, amb més de 4.000 pel·lícules de ficció on la muntanya hi té un paper destacat; la digitalització del que es considera el primer film de muntanya, Cervino, enregistrat el 1901, o una exposició de cartells de tots els festivals de la IAMF a través de la seva història. Torelló ha estat en dues ocasions punt de reunió de la junta de l'entitat; la darrera, fa tres anys.


EN DIRECTE
Conectar a l'emissió en directe
Ara fem...
1
Imagine Dragons
Natural
2
Veil
What Happens Next
3
Mala Rodriguez & Stylo
Contigo
4
The Black Eyed Peas
Big Love
5
Paula Valls
Monsters
6
Paul Mc Cartney
Fuh You
7
Ariana Grande
Breathin
8
Lana del Rey
Venice Bitch
9
The Struts & Kesha
Body Talks
10
Muse
Something Human
Ajuntament de Torelló
Diputació de Barcelona
Teatre Cirvianum
Ràdio Ona - Plaça Nova, 11, baixos - 08570 Torelló. - Tel. 93 850 44 56