inici contacte avís legal
Diumenge, 23 de Setembre de 2018
notíciestop músicaprogramacióprogramació setmanaltarifesa la carta

S'ha obert el procés participatiu per l'elaboració del reglament d'ús de la sala d'exposicions
Participació Ciutadana - Torelló - 12/03/2018

L'Ajuntament de Torelló realitzarà una consulta pública perquè la ciutadania participi en l'elaboració del reglament d'ús de la sala d'exposicions, ubicada al Museu de la Torneria. A través del Portal de Transparència municipal, les persones, entitats i organitzacions més representatives i potencialment afectades per la futura norma podran donar la seva opinió. A través d'aquest espai es podran formular aportacions en el tràmit de consulta prèvia pública sobre els nous reglaments i ordenances que impulsi l'Ajuntament. El tècnic de Participació Ciutadana, Emili Jané, explica que "és una exigència determinada per la llei de procediment administratiu que pretén donar el màxim de transparència a la gestió municipal".

L'espai de la sala d'exposicions i les seves activitats està gestionada per l'Escola d'Arts Plàstiques des del gener del 2011 quan se li va encarregar aquesta tasca de paraula. Actualment però no existeix cap reglament d'ús i de gestió que en reguli el seu funcionament i que inclogui una partida pressupostària anual. Durant un període de 15 dies i fins el 3 d'abril, la ciutadania podrà fer aportacions que "facin referència a qualsevol ús de la sala i com per exemple, a horaris, la forma de gestió o el tipus d'exposicions que aculli".

Per participar en l'elaboració del reglament d'ús de la sala d'exposicions s'ha d'accedir al portal web de l'Ajuntament on hi figura un banner identificat amb el títol de ?Participació pública en projectes normatius'. Aquest mateix procediment també es podrà iniciar des del Portal de Transparència. El punt d'accés ofereix l'opció de consulta pública prèvia i facilita que la ciutadania, les organitzacions i associacions puguin manifestar la seva opinió abans de l'elaboració d'un projecte normatiu.

En el ple de gener la CUP Torelló-Som Poble va presentar una moció en aquest sentit La moció proposava assignar a la regidoria de Cultura l'elaboració del reglament que s'haurà de presentar en el ple i publicar al portal de transparència de l'Ajuntament en un termini màxim de 6 mesos. També dotar el reglament del pressupost necessari, crear una comissió responsable de marcar els criteris i la línia discursiva de la sala i crear la figura d'una persona coordinadora. Després de retirar alguns punts de la proposta, a petició de l'equip de govern, la moció es va aprovar.


EN DIRECTE
Conectar a l'emissió en directe
Ara fem...
1
Imagine Dragons
Natural
2
Veil
What Happens Next
3
Mala Rodriguez & Stylo
Contigo
4
The Black Eyed Peas
Big Love
5
Paula Valls
Monsters
6
Paul Mc Cartney
Fuh You
7
Ariana Grande
Breathin
8
Lana del Rey
Venice Bitch
9
The Struts & Kesha
Body Talks
10
Muse
Something Human
Ajuntament de Torelló
Diputació de Barcelona
Teatre Cirvianum
Ràdio Ona - Plaça Nova, 11, baixos - 08570 Torelló. - Tel. 93 850 44 56