inici contacte avís legal
Diumenge, 21 d'Octubre de 2018
notíciestop músicaprogramacióprogramació setmanaltarifesa la carta

Els Grillats s'emporten el falatell d'or del Carnaval de Terra Endins
Carnaval de Terra Endins - Torelló - 12/02/2018

El Grillats van revalidar el títol de l'any passat i es van emportar un any més el falatell d'or del quarantè Carnaval de Terra Endins. La carrossa, que estava formada per 310 submarinistes, va travessar el carrer Sant Miquel encapçalada pel "gran Cthulu que ha sorgit de la seva tomba mil?lenària per sumir la humanitat en un horripilant aquelarre de demència, caos i destrucció". Els Grillats també van tenir crítica local fent referència a l'oci nocturn avisant: "tranquils, que allà a les onze ¬?el gran Cthulhu- plegarà i anirà a dormir, no fos cas que molestés algun veí". Els campions van obtenir una puntuació de 9,37 que els va servir per merèixer també l'accèssit de millor vestuari i millor originalitat.

El segon lloc i tercer lloc va tornar a premiar les mateixes colles carrossaires que l'any passat. Els Embaukats van guanyar el falatell de plata després d'obtenir una puntuació de 8,29 punts i també l'accèssit pels efectes especials. La carrossa, sota el lema ?Dance tonight! Revolution tomorrow!, va desfilar amb un vaixell víking governat per tres dracs desbocats. La tercera posició va ser per Un Diumenge Qualsevol, amb 8,16 punts, i que van apostar per convertir-se en aranyes amb un missatge reivindicatiu: "farts de la constitució i l'Ajuntament de Torelló, ens declarem amb rebel·lió". Pel que fa la resta de posicions, els Enlletats de Sant Vicenç van ser quarts i Els Picats de Borgonyà, cinquens.
En la categoria B, els guanyadors van ser Els Troneres de Taradell amb la proposta ?Iguanis templum, la nova civilitzacione trovata'. La segona posició va ser pels Epoetaitaié de Centelles, i la tercera pels ¾ de 15 de Torelló, que també van guanyar l'accèssit de sàtira. Finalment, el darrer i quart lloc se'l va emportar Els Xiruques de Sant Vicenç.
Des d'ACTE coincideixen que la rua va ser "molt tranquil·la" i que la recuperació del carrer "va funcionar molt bé" entre els carrossaires i els espectadors.

Una de les parts de la festa que va quedar més ?desengelada' va ser l'entrega de premis a la carpa de la zona del ball. De fet, el veredicte dels guanyadors va ser un dels menys emocionants que es recorden. Entre els carrossaires que esperaven la classificació just després de les 2 de la nit, es va respirar un ambient de desconcert en com el presentador va donar a conèixer els premis. De fet, va acabar demanant la presència a l'escenari d'Els Picats, Els Enlletats, Un Diumenge Qualsevol, els Embaukats i Els Grillats. Casualment, aquest va acabar sent l'ordre definitiu de la classificació, i molts carrossaires van conèixer els resultats abans d'anunciar-los.

Pel que fa les incidències, el regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Torelló, Marc Fontserè, destaca que al punt de les 2 de la nit s'havien realitzat un 30% menys d'assistències mèdiques al CAP que l'any passat. Fontserè remarca que "la sensació és que pel fred, va venir menys gent" però això "no es va traduir en menys feina pels serveis de seguretat".EN DIRECTE
Conectar a l'emissió en directe
Ara fem...
1
Imagine Dragons
Zero
2
Little Mix & Nicky Minaj
Woman Like Me
3
Shawn Mendes
Under Pressure
4
Veil
What Happens Next
5
The Black Eyed Peas
Big Love
6
Paul Mc Cartney
Fuh You
7
Ariana Grande
Breathin
8
Mark Knopfler
Good on You Son
9
The Struts & Kesha
Body Talks
10
Muse
Something Human
Ajuntament de Torelló
Diputació de Barcelona
Teatre Cirvianum
Ràdio Ona - Plaça Nova, 11, baixos - 08570 Torelló. - Tel. 93 850 44 56