inici contacte avís legal
Dilluns, 25 de Juny de 2018
notíciestop músicaprogramacióprogramació setmanaltarifesa la carta

El monument del Soldat del Puig es col·locarà a la plaça Vella
Societat - Torelló - 12/01/2018

Aquest dijous es va donar a conèixer la ubicació del momument commemoratiu del Soldat del Puig, el soldat republicà que va ser executat a Torelló l'any 1939 i enterrat a la casa de Puigdesalit. Es va fer a l'Arxiu Municipal en l'acte de presentació en què hi van asistir més d'una cinquantena de persones.

Segons Elisenda Soler, directora de l'Escola d'Arts Plàstiques, el momument commemoratiu treballarà el concepte "del buit i el ple" i s'instal·larà en dos punts, al Puig i a la plaça Vella, perquè "volíem que es visualitzés també al cor del poble".
D'una banda, es col·locarà una urna de vidre vertical a les voltes de Can Parrella, amb les dimensions d'una persona, que significarà " el buit".

Soler afegeix que l'escultura comptarà amb un component pedagògic per crear un vincle amb la població. És per això que aquesta urna estarà plena de cartes escrites a mà i dirigides a gent que ha desaparegut forçosament durant la Guerra Civil.

La segona peça, també una urna de vidre, s'instal?larà al Puig, i s'omplirà de terra, que simbolitzarà "la llum d'una terra que ha estat tants anys callada i oblidada".

Segons Soler, s'han inspirat amb el monument de la Bebelplatz de Berlín, que recorda la crema de llibres durant el nazisme.
El procés participatiu finalitzarà el 24 de gener, la data límit per enviar les cartes, que es podrán lliurar a la biblioteca Dos Rius o a les mateixes oficines de l'Escola d'Arts Plàstiques.EN DIRECTE
Conectar a l'emissió en directe
Ara fem...
1
Crystal Fighters
Booming in your jeep
2
Lenny Kravitz
Low
3
The Bird yellow
Little Kids
4
Jain
Alright
5
Florence & the machine
Hunger
6
Selena Gomez
Back to you
7
5 seconds of summer
Youngblood
8
Rita Ora & Cardi B
Girls
9
Imagine Dragons
Next to me
10
The weekend
Call Out my name
Ajuntament de Torelló
Diputació de Barcelona
Teatre Cirvianum
Ràdio Ona - Plaça Nova, 11, baixos - 08570 Torelló. - Tel. 93 850 44 56