inici contacte avís legal
Divendres, 16 de Novembre de 2018
notíciestop músicaprogramacióprogramació setmanaltarifesa la carta

Els delegats sindicals de la Policia Local de Torelló denuncien que circulaven amb un vehicle sense assegurança i amb la ITV caducada
Seguretat - Torelló - 12/01/2018

Preocupació al col·lectiu Policial de Torelló. Els delegats del cos denuncien que patrullaven amb un vehicle sense assegurança i amb la ITV caducada. D'aquesta manera segons expliquen "s'ha posat en risc la integritat física dels agents i altres usuaris", un fet que atribueixen a què "no es destinen prous recursos humans, ni materials, ni econòmics per donar un servei de qualitat". En aquest sentit afegeixen que "és inadmissible que això passi en un cos policial, tenint en compte que precisament som el col·lectiu que hem de fer complir la llei". Concreten que la inspecció del cotxe, un Nissan Qashqai, estava obsoleta "des del passat 5 de novembre i que fins aquesta setmana no s'ha renovat". Pel que fa l'assegurança manifesten que estava caducada "des del 16 de desembre passat o abans". El regidor de Seguretat Ciutadana, Marc Fontserè, desmenteix aquesta informació i diu que "nosaltres no sabem quan finalitza el rènting" i que en tot cas "el problema és d'ells per no haver-ho comunicat". El sergent del cos, Quico Villena, afirma que quan els van trucar per comunicar-los que el rènting del vehicle havia acabat "es va procedir a retirar el vehicle per tal que no circulés". L'anterior cap de la policia, Sergi Gràcia, quan va fer el traspàs de competències "no ens va informar sobre aquesta qüestió". El rènting s'ha renovat per tres mesos més i l'Ajuntament acabarà comprant el cotxe. A més, hi ha la previsió de comprar dos vehicles més a través d'un conveni de l'Associació Catalana de Municipis que ja s'havia de fer l'any passat però es va impugnar el concurs públic.


Per altra banda, els delegats sindicals lamenten que "l'organigrama policial està molt per sota del que hauria de ser l'òptim" i destaquen que ja han marxat "dos agents més de la plantilla". Per la seva banda, Villena opina que per a ell "el personal i els recursos econòmics que es destinen al cos són suficients, a excepció dels sous dels agents". Creu que si fos un sou "digne", la plantilla no quedaria "desestructurada constantment".

Alhora els delegats de la Policia posen en evidència "la continuada manca de voluntat política per part de l'equip de govern, que no ha fet res per mantenir l'estabilitat del personal a la policia, ni destinar els recursos necessaris per a millorar la situació i donar un servei de qualitat a la ciutadania". Segons diuen "hem reclamat canals de diàleg àgils per poder resoldre els problemes que han anat sorgint però tenim la sensació de sempre, que l'equip de govern guanya temps per exhaurir la legislatura i qui dia passa any empeny". Actualment són 21 les persones que treballen a la policia, 7 de les quals són interins. Els delegats han informat a Ràdio Ona que la intenció es fer una roda de premsa a finals de mes per explicar la situació amb què es troben.


EN DIRECTE
1
Muse
Pressure
2
Carly Rae Jepsen
Party For One
3
Ian Brown
First World Problems
4
Dua Lipa & Blackpink
Kiss & Make Up
5
Shawn Mendes
Under Pressure
6
Little Mix & Nicky Minaj
Woman Like Me
7
James Arthur
Empty Space
8
Zara Larsson
Ruin my life
9
Leon Bridges
If It feels good then...
10
Imagine Dragons
Zero
Ajuntament de Torelló
Diputació de Barcelona
Teatre Cirvianum
Ràdio Ona - Plaça Nova, 11, baixos - 08570 Torelló. - Tel. 93 850 44 56