inici contacte avís legal
Dilluns, 24 de Setembre de 2018
notíciestop músicaprogramacióprogramació setmanaltarifesa la carta

ERC demana el vot independentista i republicà en el primer acte de campanya a Torelló
ELECCIONS 21-D - Torelló - 12/12/2017

ERC de Torelló va obrir aquest dilluns la campanya electoral al municipi amb un acte a la Cooperativa que va acollir una setantena de persones. L'acte va estar protagonitzat pel torellonenc Marc Tienda, número 69 a la llista d'ERC i portaveu de JERC a la Catalunya Central, i per Jordi Fàbrega, número 75 i alcalde de Sant Pere. Tot i que hi havia d'assistir la diputada Marta Vilalta, també candidata d'ERC al 21D, va excusar la seva presència perquè es va desplaçar al Museu de Lleida pel trasllat de l'art de Sixena.

El candidat Marc Tienda va recordar que "estem davant d'unes eleccions que no són normals" perquè les ha convocat "l'estat espanyol sota un article d'una constitució que ha servit d'excusa per retallar els drets socials i democràtics del poble català". Tienda va demanar als assistents triar "entre repressió i república" perquè "seguim en un règim autoritari i repressiu". Entre d'altres qüestions, el torellonenc va denunciar "la manca d'un transport públic de qualitat que interconnecti el territori com la línia R3, que és impuntual i no és accessible". També va demanar que "l'emancipació juvenil ha de ser un dels pilars fonamentals, sense allunyar-se de ser un dret social", un sistema de beques obligatori, i "introduir una perspectiva de gènere". Segons Tienda, "volem ser la veu dels joves per transformar les nostres problemàtiques en oportunitats i canvis reals".

És per això que va demanar l'aplicació de la República a través del vot a partits independentistes. En aquest sentit també es va manifestar Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere, que va lamentar que "no vivíem un moment de tanta gravetat política des del franquisme". Fàbrega va admetre que "encara no hem arribat a port, però "si després de 500 anys encara hi som" és perquè "no podran acabar contra tot un poble que no vol renunciar a la resistència". El santperenc va lamentar que Espanya continuï "sent el mateix estat que no vol dialogar i que abans de cedir prefereix trepitjar amb una repressió salvatge". Segons Fàbrega, les eleccions del 21-D són una qüestió de dignititat i democràcia d'un poble i "cal eixamplar les bases independentistes".

ERC continuarà els actes de campanya aquest dimecres a Torelló. El conseller cessat Carles Mundó visitarà el mercat torellonenc.EN DIRECTE
Conectar a l'emissió en directe
Ara fem...
1
Imagine Dragons
Natural
2
Veil
What Happens Next
3
Mala Rodriguez & Stylo
Contigo
4
The Black Eyed Peas
Big Love
5
Paula Valls
Monsters
6
Paul Mc Cartney
Fuh You
7
Ariana Grande
Breathin
8
Lana del Rey
Venice Bitch
9
The Struts & Kesha
Body Talks
10
Muse
Something Human
Ajuntament de Torelló
Diputació de Barcelona
Teatre Cirvianum
Ràdio Ona - Plaça Nova, 11, baixos - 08570 Torelló. - Tel. 93 850 44 56