inici contacte avís legal
Dimecres, 26 de Setembre de 2018
notíciestop músicaprogramacióprogramació setmanaltarifesa la carta

Sant Pere augmenta en un 3'5% la taxa de l'aigua i un 5% la de residus
Política - Sant Pere - 10/10/2017

L'Ajuntament de Sant Pere va aprovar dilluns al ple les ordenances fiscals de cara el 2018. En la majoria dels casos els impostos i les taxes es congelen però el consistori ha aplicat lleugeres variacions en aspectes com la taxa que regula el servei de l'aigua i la dels residus municipals.
De cara l'any que ve, la taxa pel subministrament d'aigua al municipi augmentarà un 3'5%. La taxa actual és de 0'66 cèntims per cada 1.000 litres i es passarà a 0'68, una xifra "que encara està per sota de la mitjana de la quota a la resta de la comarca", explica l'alcalde de Sant Pere, Jordi Fàbrega. En aquest sentit, afegeix que la utilització de "les aigües d'Osona Nord" tindrà un cost de 14 cèntims "pel tractament i bombejament en cada metre cúbic".

També augmentarà un 5% la taxa de prestació del servei pels residus muncipals. Tal com apunta l'acalde, durant els propers tres anys, es doblarà la penalització "pel que es llença de rebuig a l'abocador d'Orís". La quota actual que és de 138 euros passarà a ser de 145, un augment de 7 euros.


D'altra banda, les noves ordenances inclouran les taxes del gimnàs municipal que es posarà en marxa el proper 23 d'octubre. Jordi Fàbrega comenta que "s'ha intentat un preu públic i amb una garantia d'equitat ja que un ciutadà que no té recursos ha de tenir el dret a un servei públic de la mateixa manera que ho pot fer un que en tingui". La quota bàsica cada mes tindrà un cost de 23 euros, la infantil, de 20 euros, i la de jubilat, de 18. També hi haurà un pack que inclourà el servei de gimnàs i el de la piscina, amb un cost de 30 euros.

A més, el ple va aprovar per unanimitat l'augment de l'1% de les nòmines dels treballadors de l'ajuntament per aquest 2017.


EN DIRECTE
Conectar a l'emissió en directe
Ara fem...
1
Imagine Dragons
Zero
2
Veil
What Happens Next
3
Mala Rodriguez & Stylo
Contigo
4
The Black Eyed Peas
Big Love
5
Paula Valls
Monsters
6
Paul Mc Cartney
Fuh You
7
Ariana Grande
Breathin
8
Mark Knopfler
Good on You Son
9
The Struts & Kesha
Body Talks
10
Muse
Something Human
Ajuntament de Torelló
Diputació de Barcelona
Teatre Cirvianum
Ràdio Ona - Plaça Nova, 11, baixos - 08570 Torelló. - Tel. 93 850 44 56