inici contacte avís legal
Dilluns, 23 d'Octubre de 2017
notíciestop músicaprogramacióprogramació setmanaltarifesa la carta

Les nits d'aquest cap de setmana, el punt àlgid per veure les Llàgrimes de Sant Llorenç
Meteorologia - Vall del Ges - 11/08/2017

Les nits d'aquest divendres, dissabte i diumenge seran tres oportunitats úniques per veure les Llàgrimes de Sant Llorenç o Perseids, com cada mes d'agost. La pluja d'aquests estels s'explica pel pas de la Terra pel rastre de partícules despreses pel cometa 109P / Swift- Tuttle. La Terra s'introdueix en el límit d'aquest rastre el mes de juliol i l'abandona a l'inici del mes de setembre.

Els Perseids es poden veure a qualsevol punt del cel. Tot i això, la direcció del moviment apunta a la constel·lació de Perseus. El millor moment per observar les restes serà a les primeres hores de la matinada en les tres ocasions perquè més tard afectarà la llum de la lluna.

Tal com explica Manel Dot, del Servei Meteorològic d'Osona, el dia de màxima intensitat en què es podran observar els meteors serà la matinada de dissabte a diumenge. Aquest divendres el cel "es veurà afectat per algunes nuvolades" i la tendència baixarà de cara el cap de setmana.

Dot afegeix que un bon punt per poder observar els estels és en llocs de certa altitud i que no estiguin afectats per la contaminació llumínica, com Bellmunt.

Entre d'altres llocs, aquest fenomen es pot veure en espais com l'Espai Astronòmic de les Gavarres, a Girona; l'Observatori Astronòmic de Castelltallat; l'Observatori Fabra; Món Natura, al Pallars Sobirà; el Parc Astronòmic del Montsec; i l'Observatori de l'Ebre, prop de Tortosa.EN DIRECTE
Conectar a l'emissió en directe
Ara fem...
1
Neuman
Dizzy
2
Morrisey
Spent the day in the...
3
The Killers
Run for cover
4
Bunbury
La actitud correcta
5
Imagine Dragons
Whatever It Takes
6
Vetusta Morla
Te lo digo a ti
7
Foo Fighters
The Sky is a Neighborhood
8
Beck
Up all night
9
Taylor Swift
Ready for It
10
Lorde & Khalid
Homemade Dynamite
Ajuntament de Torelló
Diputació de Barcelona
Teatre Cirvianum
Ràdio Ona - Plaça Nova, 11, baixos - 08570 Torelló. - Tel. 93 850 44 56