inici contacte avís legal
Dijous, 19 de Juliol de 2018
notíciestop músicaprogramacióprogramació setmanaltarifesa la carta

Les nits d'aquest cap de setmana, el punt àlgid per veure les Llàgrimes de Sant Llorenç
Meteorologia - Vall del Ges - 11/08/2017

Les nits d'aquest divendres, dissabte i diumenge seran tres oportunitats úniques per veure les Llàgrimes de Sant Llorenç o Perseids, com cada mes d'agost. La pluja d'aquests estels s'explica pel pas de la Terra pel rastre de partícules despreses pel cometa 109P / Swift- Tuttle. La Terra s'introdueix en el límit d'aquest rastre el mes de juliol i l'abandona a l'inici del mes de setembre.

Els Perseids es poden veure a qualsevol punt del cel. Tot i això, la direcció del moviment apunta a la constel·lació de Perseus. El millor moment per observar les restes serà a les primeres hores de la matinada en les tres ocasions perquè més tard afectarà la llum de la lluna.

Tal com explica Manel Dot, del Servei Meteorològic d'Osona, el dia de màxima intensitat en què es podran observar els meteors serà la matinada de dissabte a diumenge. Aquest divendres el cel "es veurà afectat per algunes nuvolades" i la tendència baixarà de cara el cap de setmana.

Dot afegeix que un bon punt per poder observar els estels és en llocs de certa altitud i que no estiguin afectats per la contaminació llumínica, com Bellmunt.

Entre d'altres llocs, aquest fenomen es pot veure en espais com l'Espai Astronòmic de les Gavarres, a Girona; l'Observatori Astronòmic de Castelltallat; l'Observatori Fabra; Món Natura, al Pallars Sobirà; el Parc Astronòmic del Montsec; i l'Observatori de l'Ebre, prop de Tortosa.EN DIRECTE
Conectar a l'emissió en directe
Ara fem...
Còctel matí
1
Macaco
Valientes
2
Dan Reynolds & Hans Zimmer
Skipping Stones
3
Arianna Grande
God is a woman
4
The Carters
Apeshit
5
Justin Timberlake
Soulmate
6
Kodaline
Shed a tear
7
Sean Paul & Ellie goulding
Bad Love
8
Florence & the machine
Hunger
9
Drake
Don?t matter to me
10
Lenny Kravitz
Low
Pescabirres 2018
Ajuntament de Torelló
Diputació de Barcelona
Teatre Cirvianum
Ràdio Ona - Plaça Nova, 11, baixos - 08570 Torelló. - Tel. 93 850 44 56