inici contacte avís legal
Dimecres, 23 de Maig de 2018
notíciestop músicaprogramacióprogramació setmanaltarifesa la carta

L'Ajuntament de Torelló es planteja assumir la gestió de l'Escola d'Arts Plàstiques del municipi
Serveis - Torelló - 17/07/2017

Tot i que l'Escola d'Arts Plàstiques de Torelló funciona correctament, la regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament es planteja assumir la gestió directa. Marc Fontserè, regidor de l'àrea, assenyala que "és una obligació dels consistoris i les administracions públiques el gestionar el més eficientment possible els seus serveis i ens sembla que aquesta podria ser una bona opció". Alhora afegeix que també "hi ha un component ideològic" i que "sembla que el país vol un sistema de gestió pública directa com es planteja en el cas de l'aigua".

La gestió actual del servei va a càrrec de l'Associació Cultural Artística GEA, però tal com els vam informar fa uns dies ara la concessió finalitza i per això s'ha obert un concurs públic amb una durada només d'un any. Durant aquest període l'Ajuntament estudiarà el futur model de l'equipament, una decisió que s'hauria de prendre a finals d'any "per a poder començar l'octubre del 2018".

Marc Fontserè afirma que "estem molt contents amb l'actual concessionària" i que "no tenim cap retret a fer". A més, considera que l'escola "funciona molt bé, ja que cada any creix en oferta, en nombre d'alumnes i en activitats o accions organitzades pel poble". Malgrat això, l'aportació econòmica de l'Ajuntament "s'ha vist reduïda any rere any". Fa 4 anys hi invertien 45.000 euros, ara en canvi 32.460 euros i pel que fa el curs 2017-2018 serà de 34.500. Segons el regidor "costa que surtin els números i si hi hagués una davallada del nombre d'alumnes podríem tenir problemes".

En cas que el consistori acabés assumint la gestió directa de l'Escola d'Arts Plàstiques li podria donar "una embranzida". I és que si no acaben prorrogant el contracte actual podrien augmentar en 2000 euros la contribució de l'ens local l'any vinent. A banda dels diners aportats per l'Ajuntament, l'escola compta amb les quotes dels usuaris.EN DIRECTE
Conectar a l'emissió en directe
Ara fem...
1
Florence & the machine
Hunger
2
Selena Gomez
Back to you
3
5 seconds of summer
Youngblood
4
Rita Ora & Cardi B
Girls
5
The weekend
Call Out my name
6
Q-Tip & Demi Lovato
Don?t go breking my...
7
Arcade Fire
Put Your money on me
8
Snow Patrol
Don?t Give In
9
Imagine Dragons
Next to me
10
La Pegatina & Macaco
Ahora o nunca
Ajuntament de Torelló
Diputació de Barcelona
Teatre Cirvianum
Ràdio Ona - Plaça Nova, 11, baixos - 08570 Torelló. - Tel. 93 850 44 56