inici contacte avís legal
Dimecres, 23 de Maig de 2018
notíciestop músicaprogramacióprogramació setmanaltarifesa la carta

Aquest dissabte arriben una quarantena de nens de Bielorússia i Ucraïna, dos dels quals estaran acollits per famílies de la Vall del Ges
Societat - Vall del Ges - 14/07/2017

Aquest dissabte arribaran una quarantena de nens i nenes procedents de Bielorússia i d'Ucraïna dins el projecte de l'entitat Osona amb els nens, en què famílies d'Osona els acolliran fins el 26 d'agost. Dissabte, a les tres de la tarda, es farà l'acte de recepció del grup dels infants i els monitors a la sala Coll i Bardolet de l'edifici del Sucre de Vic. Tal com expliquen des de l'entitat, "l'objectiu és millorar la salut dels nens i nenes, donant-los l'oportunitat de deixar, durant unes setmanes, la zona contaminada per l'accident nuclear de Txernòbil l'any 1986, i així trencar el cercle d'acumulació de radioactivitat". El fet d'estar fora d'aquesta zona, "retarda i fins i tot minimitza l'efecte de malalties provocades per l'exposició continuada a radiacions de caràcter nuclear", segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Ceci Arenyes, membre de l'organització, explica que aquest any a la Vall del Ges s'acolliran dos infants, un a Torelló, i un a Sant Vicenç. Arenyes comenta que "és una xifra menor que altres anys" però que molts dels que han estat acollits "ja s'han fet grans, i alguns, estan estudiant". De fet, aquest any dues famílies rebran la visita de dos joves, que ja són majors d'edat, i que "venen pel seu compte".

L'organització osonenca compta amb la col·laboració des d'Ucraïna de l'associació humanitària ?El futur pels nens de Txernòbil' i des de Bielorússia, l'associació ?Ajudem els nens de Txernòbil', que són qui coordinen totes les gestions administratives i d'enllaç per portar els nens i nenes fins a Catalunya. Des de 1996, quan va començar la iniciativa, s'ha acollit més de 1.600 nens i nenes en diferents famílies de la comarca.


EN DIRECTE
Conectar a l'emissió en directe
Ara fem...
1
Florence & the machine
Hunger
2
Selena Gomez
Back to you
3
5 seconds of summer
Youngblood
4
Rita Ora & Cardi B
Girls
5
The weekend
Call Out my name
6
Q-Tip & Demi Lovato
Don?t go breking my...
7
Arcade Fire
Put Your money on me
8
Snow Patrol
Don?t Give In
9
Imagine Dragons
Next to me
10
La Pegatina & Macaco
Ahora o nunca
Ajuntament de Torelló
Diputació de Barcelona
Teatre Cirvianum
Ràdio Ona - Plaça Nova, 11, baixos - 08570 Torelló. - Tel. 93 850 44 56