inici contacte avís legal
Dimecres, 23 de Maig de 2018
notíciestop músicaprogramacióprogramació setmanaltarifesa la carta

L'Ajuntament de Torelló obra la licitació per instal·lar un radar al carrer Sant Bartomeu
Obres - Torelló - 14/07/2017

L'Ajuntament de Torelló ha obert la licitació de la instal?lació d'un cinemòmetre làser, un radar, al carrer Sant Bartomeu. L'actuació es troba emmarcada dins les obres de condicionament d'aquesta via. El pressupost màxim de licitació de la contractació és fixa en 39.838'04 euros amb IVA inclòs i la durada dels treballs és d'un mes. L'obertura del sobre 1 es farà el 2 d'agost quan es coneixeran el nombre d'empreses que volen realitzar l'obra. El regidor d'Urbanisme, David Forcada, assenyala que el radar ha de servir "per pacificar el trànsit del nucli antic i per reduir la velocitat dels vehicles". El radar "no serà fix, sinó que serà un dispositiu portàtil autònom i itinerant". Serà capaç de detectar la presència dels vehicles que circulen per l'àrea de control i mesurar la velocitat de cada un d'ells, tant en allunyament com en aproximació, mitjançant la tecnologia làser. Es limitarà la velocitat dels cotxes 20km/hora al nucli antic, tal com esta regulat a la resta de vials del casc antic.

El carrer Sant Bartomeu forma part de la carretera BV 5224, titularitat de la Diputació, i és una via per la qual transcorre un elevat nombre de vehicles.

Per altra banda, aquest dijous es va reunir la Comissió de Mobilitat i es van "apuntar mesures per reduir la intensitat dels cotxes al casc antic". El regidor d'Urbanisme explica que el carrer Sant Bartomeu "és utilitzat gairebé pel 40% de la gent que fa trajectes fora del municipi, majoritàriament entre Manlleu i Vic". També hi ha els desplaçaments que es fan dins el municipi "que són un percentatge molt alt com és a la zona de La Cabanya". Segons David Forcada "dues terceres parts són vehicles que tindrien alternatives i podrien passar per altres llocs com la Ronda del Puig". Un altre punt amb molta intensitat de vehicles, a part del carrer Sant Bartomeu, "és el carrer Sant Feliu". Tot i que s'hi pot col?locar també un radar es plantegen canviar el sentit d'alguns carrers "que faria que els circuits de poder travessar el poble pel casc antic no fossin possibles".

Un exemple seria que el tram del carrer del Pont just davant l'Oficina de Correus "fos de baixada i obligués els cotxes a passar pel carrer Sant Josep".

Aquesta mesura s'ha d'acabar de consensuar i ara es farà una recollida d'opinions entre els assistents a la Comissió de Mobilitat. Hi van acudir el caporal de policia, el caporal dels Mossos d'Esquadra, Protecció Civil, Bombers, autoescoles, associacions de veïns, associacions comerciants i tots els grups polítics de l'Ajuntament.


EN DIRECTE
Conectar a l'emissió en directe
Ara fem...
1
Florence & the machine
Hunger
2
Selena Gomez
Back to you
3
5 seconds of summer
Youngblood
4
Rita Ora & Cardi B
Girls
5
The weekend
Call Out my name
6
Q-Tip & Demi Lovato
Don?t go breking my...
7
Arcade Fire
Put Your money on me
8
Snow Patrol
Don?t Give In
9
Imagine Dragons
Next to me
10
La Pegatina & Macaco
Ahora o nunca
Ajuntament de Torelló
Diputació de Barcelona
Teatre Cirvianum
Ràdio Ona - Plaça Nova, 11, baixos - 08570 Torelló. - Tel. 93 850 44 56