inici contacte avís legal
Dissabte, 23 de Juny de 2018
notíciestop músicaprogramacióprogramació setmanaltarifesa la carta

Els torellonencs Arnau Sabatés i Andrés Pérez presenten un nou monoplaça elèctric amb l'equip EcoRacing de la UPC
Societat - Torelló - 13/07/2017

Els torellonencs Arnau Sabatés i Andrés Pérez, exalumnes de l'Institut Cirvianum van presentar dimecres el nou model de monoplaça ECO Racing amb què competiran la propera temporada. Els dos torellonencs formen part de l'equip UPC EcoRacing, una associació tecnològica que es va iniciar el 2008 i que està vinculada a la Universitat Politècnica de Catalunya. L'objectiu de l'equip és dissenyar i construir monoplaces elèctrics per tal de competir a la Fórmula Student dins un àmbit europeu.
Aquest dimecres van fer la presentació del nou vehicle amb qui iniciaran la competició el mes de desembre a Austràlia. L'acte es va fer a l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESAIAAT) amb la trentena d'integrants que conformen l'equip, els patrocinadors i autoritats de l'Ajuntament de Terrassa, entre d'altres. Durant l'acte, l'equip va explicar el projecte i es va desvetllar el nou vehicle d'aquesta temporada. Tal com explica Arnau Sabatés, "hem incorporat per primera vegada alerons davanters i posteriors de fibra de carboni i amb materials d'una qualitat a l'alçada de la Fórmula 1 i que han estat creats per nosaltres mateixos". Aquest fet, afegeix, "quadruplicarà la càrrega aerodinàmica que genera el cotxe i farà que el pas del monoplaça per la corba sigui molt més ràpid". Sabatés comenta que l'equip, tal com fa referència el seu nom, té en compte la sostenibilitat del vehicle i és per això que la carrosseria d'ABS i el xassís són totalment reciclables per buscar el mínim impacte mediambiental.
Els dos torellonencs estan cursant el tercer curs a la Universitat Politècnica de Catalunya. Arnau Sabatés en el grau d'Enginyeria Aeroespacial, i Andrés Pérez, en el de Enginyeria Industrial.

La temporada passada van aconseguir el reconeixement de ser "el cotxe més eficient i el més ràpid de tot Europa" dins el Formula Student Austràlia que es va disputar el passat mes de desembre. Dins el rànquing mundial, l'equip dels dos torellonencs és el setè millor del món en la categoria de vehicles elèctrics.EN DIRECTE
Conectar a l'emissió en directe
Ara fem...
Ona Musical
1
Crystal Fighters
Booming in your jeep
2
Lenny Kravitz
Low
3
The Bird yellow
Little Kids
4
Jain
Alright
5
Florence & the machine
Hunger
6
Selena Gomez
Back to you
7
5 seconds of summer
Youngblood
8
Rita Ora & Cardi B
Girls
9
Imagine Dragons
Next to me
10
The weekend
Call Out my name
Ajuntament de Torelló
Diputació de Barcelona
Teatre Cirvianum
Ràdio Ona - Plaça Nova, 11, baixos - 08570 Torelló. - Tel. 93 850 44 56