inici contacte avís legal
Dimarts, 12 de Desembre de 2017
notíciestop músicaprogramacióprogramació setmanaltarifesa la carta

L'Àrea Bàsica de Salut de la Vall del Ges aplicarà un paradigma més específic per detectar el consum d'alcohol
Salut - Vall del Ges - 15/06/2017

L'Àrea Bàsica de Salut de la Vall del Ges compta amb un nou paradigma a l'hora d'abordar el consum d'alcohol a l'atenció primària. Una metgessa i una infermera han participat a un curs d'actualització en l'abordatge de la problemàtica juntament amb un total de 55 professionals de la Catalunya Central.

Tal com explica Olga Masoliver, infermera a l'àrea bàsica, fins ara s'afrontava la problemàtica de forma "més simplificada", si s'és addicte o no se n'és. A partir d'ara, "s'han establert tres nivells de gravetat segons els símptomes" i el fet que s'adapti més a la realitat, "fa que no s'estigmatitzi el pacient". La nova visió parla del transtorn per consum d'alcohol (TCA) i consum excessiu reiterat (CER). En aquest sentit, afavoreix el tractament precoç de la malaltia alcohòlica en pacients de menys gravetat ? que es troben en fase inicial, i facilita el diagnòstic, el tractament i la remissió.

L'acció forma part del programa ?Beveu menys', que va néixer l'any 1995 en el marc d'un projecte col·laboratiu de l'OMS, té l'objectiu de difondre a tot Catalunya les estratègies de detecció i intervenció breu pel que fa l'alcohol en l'àmbit de l'atenció primària.

Olga Masoliver destaca però, que a més de tenir en compte el consum d'alcohol diari, s'ha d'incidir en els consum d'alcohol pel que fa els adolescents, ja que "només ho fan al cap de setmana, però de forma més concentrada".

Es considera consum excessiu reiterat, consums per sobre de 20 g/dia en les dones i 40g/dia en els homes de forma contínua o persistent. A tall d'exemple, 10 grams d'alcohol equivalen a un vas de vi o una cervesa petita.


EN DIRECTE
Conectar a l'emissió en directe
1
Pink
Beautiful trauma
2
Bunbury
Cuna de cain
3
Ed Sheeran & Beyonce
Perfect
4
Mika
It?s my house
5
Vetusta Morla
Deseame suerte
6
Cintia Lund
Vampire
7
Neuman
Dizzy
8
Taylor Swift
Call It what you want
9
The Killers
Run for cover
10
Beck
Up all night
Ajuntament de Torelló
Diputació de Barcelona
Teatre Cirvianum
Ràdio Ona - Plaça Nova, 11, baixos - 08570 Torelló. - Tel. 93 850 44 56