inici contacte avís legal
Dimecres, 17 de Gener de 2018
notíciestop músicaprogramacióprogramació setmanaltarifesa la carta

L'Escola Vall del Ges acull dissabte la primera jornada de 'Robotica't'
Societat - Torelló - 19/05/2017

Torelló acollirà dissabte una jornada de robòtica oberta als nois i noies de 6 a 13 anys de la Vall del Ges. Porta per nom ?Robotica't' i té com a objectiu "despertar l'interès dels joves per la ciència i la tecnologia, fomentar els valors de treball en equip i cooperació i resoldre petits reptes relacionats amb la robòtica i la programació informàtica", segons explica el responsable de la iniciativa, Toni Fernández.

La iniciativa d'organitzar un esdeveniment com aquest va sorgir entre el mes de maig i juny del curs passat.

S'establiran dues categories. La benjamí, adreçada a joves dels 6 als 9 anys, i l'aleví, de 9 a 13. Els participants de la categoria dels més petits hauran de resoldre un repte relacionat amb la ciència i la tecnologia. Hauran de pensar una solució imaginativa i construir-la amb peces de lego. La resolució haurà d'incloure moviment amb el motor, i l'ús dels sensors i mecanismes. A més, hauran d'elaborar un pòster que expliqui tot el procediment i exposar-lo davant un jurat que els avaluarà. Pel que fa a la categoria dels més grans, els concursants hauran de construir i programar un robot per participar en dues proves: un torneig de sumo entre robots i una cursa de seguidors de línia. Alhora hauran de preparar una presentació per explicar davant el jurat com han muntat i programat el robot.

Els premis per a la categoria benjamí són: al millor equip, a la solució més significativa per cada repte, als valors d'equip i a la millor presentació. Els premis de la categoria aleví són també al millor equip, al guanyador del torneig de sumo, al seguidor de línia més ràpid, als valors d'equip i a la millor presentació.

La jornada se celebrarà a l'escola Vall del Ges dissabte de les 4 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre.


EN DIRECTE
1
Bruno Mars & Cardi B
Finesse ( remix )
2
Justin Timberlake
Filthy
3
Bunbury
Cuna de cain
4
Manic Street Preachers
International Blue
5
Camila cabello
Never be the same
6
Vega
Sally
7
Ed Sheeran & Beyonce
Perfect
8
Mika
It?s my house
9
The Killers
Run for cover
10
Taylor Swift
Call It what you want
Ajuntament de Torelló
Diputació de Barcelona
Teatre Cirvianum
Ràdio Ona - Plaça Nova, 11, baixos - 08570 Torelló. - Tel. 93 850 44 56