inici contacte avís legal
Dissabte, 23 de Juny de 2018
notíciestop músicaprogramacióprogramació setmanaltarifesa la carta

Aquestes són les propostes literàries de la Vall del Ges per Sant Jordi
SANT JORDI 2017 - Torelló - 21/04/2017

I com cada any coincidint amb el Sant Jordi, les llibreries de la Vall del Ges vendran obres d'autors locals que durant aquest darrer any han publicat. Es tracta de ?El silenci ja hi era' d'Anna Miralpeix, veïna de Sant Vicenç, il?lustrat per la torellonenca Elisenda Soler. Està editat per l'Associació Tapís i és el primer poemari que publica. Es tracta d'un conjunt de 32 poemes i una sèrie d'haikus que tenen com a eix el canvi i el trencament del silenci. L'obra va ser premiada amb el segon premi Joan Duch de Poesia de Juneda per a joves escriptors l'any 2015.
?Monstres i somnis' del santperenc Severí Vinyoles i el torellonenc Dani Montero. És un recull d'onze contes d'horror, fantasia i ciència ficció publicat per l'editorial El Toll. Els dos autors es van conèixer en el Club de Rol Chaos Mongers i van descobrir que compartien l'afició del cinema de terror. Per això, van decidir escriure per separat "els contes més terribles" que presenten en aquest llibre. Alguns dels relats que s'hi poden llegir són ?A la vall dels teus somnis', ?La crida', ?Una ofrena per al faraó', ?La muntanya màgica' o ?El planeta romà'.

?Relats del Ges' és un llibre que es pot considerar com un experiment literari que reuneix en un mateix volum textos d'autors i autores de la Vall del Ges que escriuen narracions que passen a la mateixa. Cada autor va rebre, per atzar, una targeta amb el nom de l'indret de la Vall del Ges on havia d'ubicar el seu escrit. El resultat és una passejada literària per llocs emblemàtics com la Grevolosa, la Fontsanta, l'església de Sant Vicenç, Rocaprevera , el carrer Nou de Torelló o el llegendari Gorg Negre. Aquest recull, que consta de dotze relats, farà voltar als lectors per la Vall del Ges alhora que els farà viatjar a través del temps, situant-los en mil i una circumstàncies, amb històries d'amor, de passió, de misteri, de quotidianitat, de por i de fantasia. L'Associació d'Estudis Torellonencs (ADET) inicia amb aquest llibre la col·lecció ?La lluna en un cove', que serà una mostra de l'expressió creativa del territori.

?Toponímia viva de Sora' de Francesc Navarro publicat per l'ADET. Es tracta d'un estudi rigorós, amb una cartografia acurada i abundosa, de l'origen i els usos dels noms dels indrets del municipi de Sora. El llibre pretén recollir els topònims d'aquesta població, la majoria dels quals corren els risc d'anar-se perdent. En total s'ha confeccionat una llista de topònims que després s'han col·locat en un conjunt de trenta-quatre mapes. S'han recollit 788 noms de lloc d'un territori de 31'75 quilòmetres. Alguns d'aquests topònims aporten informació addicional sobre aspectes socials, econòmics o etnogràfics del territori

?De Vancouver a Whitehorse. A través de les Rocalloses i el Passatge Interior d'Alaska' de Meritxell Guitart i de l'editorial El Toll. El llibre sorgeix a partir de les lectures d'alguns autors que, per diferents motius i en diferents èpoques, van decidir enfrontar-se a la naturalesa salvatge de les terres del nord del continent americà. El viatge, que combina el cotxe, el tren i el ferri, comença a la Colúmbia Britànica i continua després pel Sud-Est d'Alaska, un estret territori format per canals entre illes i fiords que havia servit de corredor per al poble tinglit, però també per als cercadors d'or de final del segle XIX.

?Grisgroc, una història de gats' de Roser Iborra. Es tracta d'un projecte que forma part del projecte del col·lectiu Imagina, que fa contes semipersonalitzats pensat per a infants entre 5 i 10 anys. El llibre "és la història de l'arribada d'un nou habitant a casa: un gosset, i després un gat, i després un altre, i després...?"

I, finalment, l'Ajuntament de Sant Vicenç amb la col·laboració de l'Associació Cultural publica ?Detectius' amb text de la santvicentenca Carme Canadell i amb il·lustracions d'Anna Pla, de Borgonyà. És un llibre d'intriga per a infants. La història gira al voltant d'una nena que perd un gat i viu diverses aventures per recuperar-lo.EN DIRECTE
Conectar a l'emissió en directe
Ara fem...
Ona Musical
1
Crystal Fighters
Booming in your jeep
2
Lenny Kravitz
Low
3
The Bird yellow
Little Kids
4
Jain
Alright
5
Florence & the machine
Hunger
6
Selena Gomez
Back to you
7
5 seconds of summer
Youngblood
8
Rita Ora & Cardi B
Girls
9
Imagine Dragons
Next to me
10
The weekend
Call Out my name
Ajuntament de Torelló
Diputació de Barcelona
Teatre Cirvianum
Ràdio Ona - Plaça Nova, 11, baixos - 08570 Torelló. - Tel. 93 850 44 56