inici contacte avís legal
Dimecres, 20 de Setembre de 2017
notíciestop músicaprogramacióprogramació setmanaltarifesa la carta

Restauren el safareig de Puigroví de Torelló i el seu entorn
Patrimoni - Torelló - 17/03/2017

S'ha restaurat el safareig de Puigroví de Torelló i el seu entorn. L'actuació, que s'ha dut a terme entre finals del 2016 i primers del 2017, ha consistit en la formació d'un paviment entorn del safareig, la reconstrucció de l'ampit i de les parts malmeses del mur, impermeabilització del vas i l'adequació dels accessos on s'han arreglat les escales i s'ha col·locat una barana de protecció. També s'ha senyalitzat el safareig i les fonts de Puig-Roví amb cartells i s'han col·locat diverses papereres i un banc a l'entorn de l'espai.

La pèrdua de l'ús pel qual antigament eren concebuts el conjunt de safarejos públics ha comportat, en la majoria d'ocasions, l'abandonament i la pèrdua d'aquest llegat arquitectònic. Mitjançant aquesta actuació es vol conservar aquest patrimoni.

El safareig de Puig-roví es troba situat al nord-oest del nucli urbà de Torelló, just darrera el grup de cases que conformen el veïnat de Cabardisses, a la carretera de Borgonyà, i el curs del riu Ter. A prop del safareig hi ha la font nova i la font vella de Puig-roví que, en el seu conjunt, conformen un entorn privilegiat i de gran riquesa paisatgística.

L'obra s'ha fet gràcies a una subvenció d'Aigües Ter-Llobregat per a la restauració d'elements del patrimoni natural i cultural del riu Ter. L'ajut ha estat gestionat des del Consorci del Ter i l'Ajuntament de Torelló.


EN DIRECTE
Conectar a l'emissió en directe
Ara fem...
Underground
1
Jack Johnson
My mind is for sale
2
Selena Gomez & Gucci Mane
Fetish
3
Mick Jagger
Gotta get a grip
4
La iaia
Dissabtes bons
5
The Script
Rain
6
Demi Lovato
Sorry not sorry
7
Coldplay & Big Sean
Miracles ( someone...
8
One Republic & seeb
Rich Love
9
Go cactus
Something in your drink
10
Imagine Dragons
Thunder
Ajuntament de Torelló
Diputació de Barcelona
Teatre Cirvianum
Ràdio Ona - Plaça Nova, 11, baixos - 08570 Torelló. - Tel. 93 850 44 56